Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Degustă și susține hrana sănătoasă, 8 septembrie în spatele Institului Francez Iași

0

 Ştim că apreciezi hrana bună, sănătoasă! Iţi place să îi simţi gustul adevărat şi ai vrea să îl întâlneşti în continuare la alimentele de pe rafturile supermarketurilor şi pieţelor din oraşul tău. În această toamnă, viitorul agriculturii şi al hranei noastre ar putea fi influenţat decisiv de către Parlamentul European care va stabili Politica Agricolă Comună pentru următorii 7 ani.

Asociația Mai Bine vă invită sâmbătă, 8 septembrie, începând cu orele 17.00, în spatele Institului Francez Iași ca să celebrăm hrana și agricultura sănătoasă și să degustăm împreună produse de la micii producători locali. Avem ocazia să stăm de vorbă cu producători din zona Moldovei și să achiziționăm produse diverse – brânzeturi, legume, fructe, prăjituri și preparate tradiționale din carne.

Degustarea va fi urmată de o petiție fotografică, unde chiar tu vei putea să îți transmiți mesajul și dorințele tale legate de hrana și agricultura membrilor Parlamentului European!

Toate mesajele voastre fotografice vor însoţi marşul Good Food al ţăranilor şi activiştilor din întreaga Europă pânăla Bruxelles şi vor fi înmânate celor care votează pentru viitorul agriculturii şi a hranei.

Sute de oameni şi-au transmis mesajul Parlamentului European până în acest moment.

Vizionează mesajele foto aici: www.goodfoodmarch.eu/photo-action.html.

În acest an, cu reforma Politicii Agricole Comune (PAC) putem revendica politici care să ne asigure hrană adevarată şi o agricultură cinstită, aşa cum avem dreptul.

În septembrie, Parlamentul European şi guvernele naţionale vor stabili Politica Agricolă Comună pentru următorii 7 ani, iar micii agricultori din Europa, dar și din Sudul global sunt direct afectați de o noua formă a sa.

În ultimii 50 ani, taxele noastre au fost folosite pentru a susţine producţia de alimente industriale. Acest model agricol ameninţă existenţa fermierilor din Sudul şi Nordul global, ducând pe de-o parte la nesiguranţă alimentară, iar pe de alta la risipirea a munţi întregi de alimente. Mediul este tot mai puternic degradat prin utilizarea excesivă a fertilizatorilor chimici, pesticide agresive şi combustibili fosili. Fermele industriale depind de furajele de soia importate, contribuind astfel la distrugerea pădurilor tropicale şi a comunităţilor rurale. Nu în ultimul rând, bunăstarea animalelor este desconsiderată total, schimbările climatice se agravează, iar abandonul masiv al regiunilor rurale este provocat şi întâlnit tot mai des. 

Oriunde eşti, oricine eşti, poti să provoci schimbarea în mai bine!

Evenimentul va avea loc pe 8 septembrie, în Iași, în spatele Instutului Francez, începând cu ora 17.00.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.