Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta gratuita la Iasi: Antreprenoriatul social – posibila solutie pentru incluziunea sociala

0

Conferinta “Initiative RSC pentru o lume mai buna: Antreprenoriatul social – posibila solutie pentru incluziunea sociala” (Iasi)

Publicat de Reţeaua RSC pe 19 Martie 2012 |

Dupa mai bine de un an de implementare a proiectului “Actionam Responsabil! – Reteaua Sociala RSC”, revenim la Iasi cu o noua conferinta pentru a dezbate impreuna cu stakeholderii locali si nationali o tematica de interes in actualul context economic national si international – antreprenoriatul social si metodele prin care putem sprijini, prin astfel de initiative antreprenoriale, incluziunea categoriilor sociale vulnerabile.

Conferinta “Initiative RSC pentru o lume mai buna: Antreprenoriatul social – posibila solutie pentru incluziunea sociala” va avea loc la Hotel Unirea (Sala Cuza) in data de 30 martie 2012, incepand cu orele 9:30.

Combaterea excluziunii sociale a celor dezavantajati este unul dintre obiectivele specifice ale Comunitatii Europene si ale statelor membre in domeniul politicii sociale. Mai mult decat atat, in Romania ne confruntam cu o accentuare ingrijoratoare a fenomenului migratiei fortei de munca, cu precadere dupa desfintarea vizelor de intrare in tarile Uniunii Europene.

In acest context, impreuna cu reprezentanti de seama din institutii publice si o serie de organizatii implicate activ in viata comunitatii, vom discuta despre impactul migratiei fortei de munca din Romania si cu precadere despre implicatiile acestui fenomen asupra copiilor ramasi acasa in grija rudelor sau a cunostintelor, fara supravegherea directa a parintilor.

De asemenea, vom aborda problematica incluziunii sociale a diferitelor categorii defavorizate, pornind de la identificarea acestor categorii si pana la gasirea de solutii fezabile pentru reintegrarea grupurilor vulnerabile in societate si pe piata muncii si identificarea celor mai bune practici in acest scop. In continuare, vom aduce in discutie antreprenoriatul social ca posibila solutie la problema incluziunii sociale, pornind de la intelegerea corecta a conceptului si pana la abordarea practica a acestuia – modele de antreprenoriat social si specificitatile acestora.

Nu in ultimul rand, vom aborda subiectul stimulentelor acordate de stat companiilor din Romania care sunt preocupate de latura sociala si durabila a investitiilor in comunitate.

Agenda conferintei

PARTEA I

9.30 – 10.00: Inregistrare participanti,  welcome coffee & networking

10.00 – 10.15Migratia fortei de munca si copii ramasi acasa: Catalin Luca (Director Executiv, Alternative Sociale)

10:15 – 10:30: Dezbatere cu Q&A

10:30 – 10:45Statistici legate de situatia copiilor ramasi in grija rudelor sau vecinilor (Regiunea Nord-Est)

10:45 – 11:00: Dezbatere cu Q&A

11:00 – 11:15Statistici legate de situatia somerilor si a persoanelor cu probleme de incluziune sociala (Regiunea Nord-Est)

11:15 – 11:30: Dezbatere cu Q&A

11:30 – 11:45Antreprenoriatul social, unitati protejate – concept si exemple: Mihaela Munteanu (Director Dezvoltare si Comunicare, Fundatia Alaturi de Voi)

11:45 – 12:00: Dezbatere cu Q&A

12:00 – 12:15Stimulente acordate de stat companiilor responsabile social: Rodica Lupu (Manager Proiect, “Actionam Responsabil! Reteaua sociala RSC”).

12:15 – 12:30: Dezbatere cu Q&A

12.30 – 13.30: Lunch Break & Networking

 

PARTEA a-II-a – Exemple de bune practici

13.30 – 13.55„Util Deco” – Mihaela Munteanu (Director Dezvoltare si Comunicare, Fundatia Alaturi de Voi)

13:55 – 14:00: Q&A

14:00 – 14:25„Atelierul de panza” – Iulian Ifrim (Asociatia Viitor Plus)

14:25 – 14:30: Q&A

14:30 – 14:55: „Scoala mobila” – Liviu Magureanu & Ady Craciun (Asociatia Salvati Copii Iasi)

14:55 – 15:00: Q&A

15:00 – 15:25In curs de confirmare

15:25 – 15:30: Q&A

15:30 – 16:00: Coffee & Networking

 

Accesul la conferinta este GRATUIT. Va asteptam!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.