Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Centrul de inchiriere de biciclete I’Velo bike-sharing este acum si la Iasi!

0

Raiffeisen Bank si Green Revolution deschid azi la Iasi sezonul 2012 din cadrul programului de bike-sharing “I’Velo”.

Anul acesta, centrul de inchiriere I’Velo va fi amplasat la intersectia bulevardelor Stefan cel Mare si Carol I.

I’Velo este in acelasi timp cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si cel mai mare proiect de mediu al Raiffeisen Bank. Tocmai de aceea cred ca am contribuit cumva la faptul ca acum sunt mult mai multi biciclisti pe strada decat erau in 2010. Aceasta inseamna ca pariul pe I’Velo a fost castigator si ca marile orase ale Romaniei pot sa inceapa sa respire aer curat, ca oamenii din orase pot fi mai sanatosi daca folosesc un mijloc de transport nepoluant si placut pentru toate varstele”, a declarat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania.

”Dupa 550.000 de utilizatori, 6 milioane de km parcursi pe biciclete si peste 800 de tone de dioxid de carbon economisite, I’Velo revine pentru a treia editie anuala. Ne bucuram sa readucem acest proiect la Iasi  in 2012 si indemnam cat mai multi romani sa aleaga bicicleta ca mijloc de transport alternativ” a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

 

Program”I’Velo”

Programul I’Velo, in intreaga tara, se deruleaza de luni pana duminica intre orele 10 si 21.30, ultima inchiriere fiind posibila la 20.30.

In anul 2012, centrele I’Velo functioneaza in Bucuresti – Herastrau, Tineretului si Izvor, la Timisoara – in Parcul Justitiei, la Brasov – in Centrul Civic, precum si la Constanta – in Parcul Tabacariei. De azi, 20 iunie, se va deschide si centrul de bike-sharing de la Iasi.

Servicii noi pentru utilizatorii “I’Velo” in 2012

Organizatorii proiectului ofera o gama noua de servicii si facilitati utilizatorilor “I’Velo” in 2012:

  • Posibilitatea de inapoiere a bicicletei in orice punct de inchiriere din oras (valabil pentru Bucuresti)
  • Sistem informatic de inchiriere a bicicletei: dupa inscrierea initiala in baza de date I’Velo, inchirierea se face doar prin prezentarea buletinului
  • Deschiderea unui nou centru inTimisoara
  • Rezervarea bicicletei se poate face si online, via www.ivelo.ro
  • Modernizarea centrelor de inchiriere
  • Toate bicicletele sunt noi
  • Diametrul rotilor este cu 5 cm mai mic, inlesnind folosirea bicicletei de catre utilizatorii de toate varstele

“I’Velo” 2011: – 800 tone de dioxid de carbon

In primii doi ani de functionare a programului, 550.000 de romani au petrecut pe bicicletele “I’Velo” peste un milion de ore si au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri.

Prin utilizarea transportului ecologic, pe doua roti, in locul autovehiculelor, romanii au contribuit la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 800 de tone.

De asemenea, proiectul a creat 70 de locuri de munca, iar marca a avut 5 milioane de vizualizari si 500 de aparitii in mass-media romanesti si internationale.

Bicicletele “I’Velo” au fost folosite de peste 2.500 de persoane la 32 de evenimente (Noaptea Institutelor, Noaptea Galeriilor, Noaptea Bibliotecilor, Bucharest Summer University, Peninsula, Best’fest, Recicloniada, Let’s do it Cluj, Cursa ratustelor Oradea etc).

Partenerii “I’Velo”

Programul “I’Velo”, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

* * * * *

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de 543 de agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 corporatii mari si medii.

Green Revolution este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde.

Prin proiectele sale, Green Revolution promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat, protejarea si extinderea spatiilor verzi din interiorul si din exteriorul oraselor si stilul de viata sanatos&eco.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.