Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana Mobilității, primul atelier mobil de scaune rulante din țară

0

Fundatia Motivation și Fundația Vodafone Romania lansează Caravana Mobilității, primul atelier mobil de scaune rulante din țară.

Proiectul ofera acces la servicii de specialitate pentru persoanele cu dizabilități  locomotorii din zonele rurale din județele:  Alba, Bacău, Constanța, Neamț și Tulcea.

Copiii și adulții cu dizabilități fizice vor primi scaune rulante noi și vor beneficia de adaptări și reparații gratuite ale echipamentelor de mobilitate pe care le utilizează.

Echipele Motivation vor oferi instrucțiuni  pentru folosirea noilor echipamente, recomandări medicale și informații despre creșterea gradului de independență.

motivation

Fundația Motivation și Fundația Vodafone România lansează Caravana Mobilității, o inițiativă pilot în România, prin intermediul căreia persoane cu dizabilitati locomotorii din localități rurale din România care nu au acces la servicii de specialitate primesc echipamente de mobilitate personalizate și beneficiază de adaptări și reparații gratuite ale echipamentelor pe care le folosesc. Programul are și o componentă de instruire cu privire la dobândirea unui stil de viață independent și transformarea participanților în membri activi ai comunității.

”Ne bucurăm să anunțăm astăzi primul proiect de acest gen din țară, Caravana Mobilității, împreună cu Motivation, unul dintre primii noștri parteneri și una dintre cele mai apreciate organizații care desfășoară activități pentru susținerea persoanelor cu nevoi speciale.  Susținem proiectul cu convingerea că răspunde unor nevoi reale și urgente ale persoanelor cu dizabilități locomotorii în zone ale țării unde nu există servicii și asistență de acest gen”, a spus Angela Galeta, Director Fundația Vodafone România.

”Caravana Mobilității vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități care au nevoie de serviciile noastre, dar care nu au informații necesare sau nu pot veni să ne ceară ajutorul. Prin evenimentele Caravanei, le deschidem calea spre o viață independentă. Începem cu 30 de persoane de data aceasta, din Neamț și Bacău, și vom continua cu utilizatori de scaune rulante din Tulcea, Alba și Constanța, în lunile următoare. Venim în întâmpinarea lor cu o echipă de specialiști și alături de voluntarii Fundației Vodafone România, partenerul nostru în proiect”, a spus Cristian Ispas, Director General Fundația Motivation România.

 

Prima deplasare a Caravanei Mobilității din acest an a va avea loc în perioada 24-27 iunie, în localități rurale din județele Bacău și Neamț. Până la sfârșitul anului, caravana va ajunge și în județele Alba, Constanța și Tulcea. Aceste județe au fost selectate de către echipele regionale Motivation, pe baza vizitelor la domiciliul beneficiarilor, ca fiind dintre cele mai izolate și cu un număr mare de persoane cu dizabilități fizice. Multe dintre localitățile montane din județele Alba și Neamț, dar și cele din Delta Dunarii și de pe litoral – Constanta si Tulcea, sunt situate la mare distanță de orașe, cu drumuri proaste (sau doar cu acces pe apă), făra acces la informație și lipsite de modalitățile de a solicita sprijin pentru servicii esențiale persoanelor cu dizabilități.

Din echipa Caravanei fac parte un kinetoterapeut, un asistent medical, un instructor de viață independentă, care este el însuși utilizator de scaun rulant, și un specialist în adaptări ale echipamentelor de mobilitate.

Fundatia Vodafone Romania susține Fundația Motivation România de 13 ani pentru donarea de scaune rulante copiilor și tinerilor cu dizabilități din întreaga țară și pentru dezvoltarea oportunităților de terapie ocupațională pentru tineri cu dizabilități severe dezinstituţionalizați în casele de tip familial Motivation.

Investiția Fundației Vodafone Romania in acest proiect desfasurat in anul 2014-2015 este de 38.000 de euro, iar valoarea proiectului se ridica la 60.200 de euro, diferenta fiind acoperita de Fundatia Motivation Romania.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată in 1998. În cei 16 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat peste 768 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate şi tinerilor cu dizabilităţi intelectuale sau locomotorii. Până în prezent, Fundaţia Vodafone a investit 17 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de miscare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 10.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.