Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CAP DE BOUR – PRIMA EMISIUNE TIPĂRITĂ A MĂRCII POȘTALE ROMÂNEȘTI

0

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați în parteneriat cu Asociaţia „Galatzi 2020” vă invită marţi, 14 iulie 2015, ora 1100, la expunerea cu tema: CAP DE BOUR, PRIMA EMISIUNE TIPĂRITĂ A MĂRCII POȘTALE ROMÂNEȘTI, susţinută de muzeograf Valentin Bodea.

image description

Tipărită după model austriac, la Iaşi, pe 15 iulie 1858, la tipografia Atelia Timbrului, în timpul caimacamului Nicolae Vogoride, prima emisiune de mărci poștale românești intitulată Cap de bour a reprezentat o revoluţie în sistemul de comunicare poştal dar şi o mişcare politică prin care se manifesta intoleranţă faţă de suzeranitatea Imperiului Otoman.

La 22 iulie 1858, mărcile au intrat în circulație la biroul poștal din Iași, iar la 8 august 1858 în celelalte birouri poștale moldovene. Au fost retrasă la 31 octombrie 1858.

Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Colecţiilor”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.