Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Galați & Constanța: „Câini pentru Oameni” devine „Centrul de educație pentru bunăstarea animalelor”

0

Începând cu februarie 2021, Câini pentru Oameni devine Centrul de educație pentru bunăstarea animalelor și va dezvolta noi proiecte care să contribuie, în continuare, la schimbarea atitudinii societății față câinii fără stăpân.

Centrul are acum în pregătire proiecte adresate publicului larg, conferințe pentru specialiștii din domeniu (medici veterinari, Poliția Animalelor) și activități asistate de animale în școli, în cadrul Săptămânii Altfel, dar și în licee, unde va continua programul No Stress with Four Paws.

Echipa Câini pentru Oameni va participa, de asemenea, la proiectele de organizare comunitară pe care Animal Society le desfășoară în Galați și în Constanța și al căror scop este implementarea pe termen lung a unui plan de soluții umane pentru animalele fără adăpost, cu implicarea comunității locale.

În cei 17 ani care au trecut de la nașterea acestui proiect, câini extraordinari precum Tibi, Țuca, Bumi, Toto, Mulan, Pișpi sau Mura n-au contenit să dăruiască și să ajute oamenii cei mai vulnerabili să treacă mai bine prin emoții și viață. A venit rândul nostru să dăruim și am luat decizia să reducem la o zi pe săptămână munca lor în terapie, a câinilor pentru oameni, și să diversificăm restul activităților noastre de la centrul specializat de pe Prelungirea Ghencea, cu lucruri făcute de noi, oamenii, pentru câini.” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

Încurajăm și vom susține prin diverse evenimente și campanii creșterea numărului de adopții din adăposturi, comportamentul responsabil al stăpânilor față de animalele lor si vom fi implicați activ în combaterea comerțului ilegal cu animale de companie. Până când ne vom putea reuni fizic la sediul nostru, vom desfășura proiecte online. Primul dintre ele se va lansa în luna martie și va consta într-o serie de ateliere dedicate celor care se gândesc sau doresc să adopte un animal de companie. Ne puteți cunoaște și puteți afla mai multe despre noi în cadrul evenimentului aniversar la care vă așteptăm cu drag!” – Roxana Crișan, Project Manager, Centrul Câini pentru Oameni.

Câini pentru Oameni, debutat in anul 2004, este singurul proiect de terapie asistată de animale de rasă comună din România, un demers care a demonstrat că și câinii maidanezi pot fi antrenați să fie câini de terapie și pot da dovadă de calități absolut remarcabile. Cățeii salvați și pregătiți de echipa Animal Society au bucurat, de-a lungul timpului, sute de copii cu nevoi speciale, bătrâni instituționalizați, dar și studenți aflați în timpul sesiunilor de examene, prin programul No Stress with Four Paws.

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.