Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BACĂU: Te gândești la reciclare? Predă-le responsabil, oferindu-ți și un mediu curat!

0

ECOTIC, Recolamp și Dedeman desfășoară în perioada 7 – 20 octombrie 2013, campania denumită „FII EROUL nostru! Reciclează! ECOTIC ȘI RECOLAMP te premiază!”.

Populația este invitată în magazinul DEDEMAN din BACĂU să predea în mod responsabil deșeuri de echipamente electrice și electronice, dar și becuri economice și neoane arse, câștigul sigur fiind UN MEDIU MAI CURAT! Premiile puse în joc în acest proiect constau în echipamente electronice noi, câștigătorii fiind extrași la tombola organizată pe 23 octombrie în incinta magazinului, în prezența unui notar.

flyer-fata-dedeman

Obiectivul campaniei îl constituie dezvoltarea unei atitudini responsabile a cetățenilor față de deșeuri, în special față de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) și deșeuri de echipamente de iluminat. Campania de conștientizare include, pe lângă latura informativ-educativă, și componentă practică, aceea de colectare selectivă a acestor deseuri.

Campania „FII EROUL nostru! Reciclează! ECOTIC ȘI RECOLAMP te premiază!” are loc în perioada 7 – 20 octombrie, în magazinul Dedeman din Bacău, situat pe Str. Republicii, nr. 185, unde cetățenii interesați pot preda la standul destinat proiectului, într-un mod corect și prietenos cu mediu, echipamente electrice și electronice vechi sau nefuncționale, dar și becuri economice și neoane arse.

Organizatorii oferă câte un voucher persoanelor care aduc un echipament electric sau trei becuri economice sau neoane arse. Voucherul respectiv dă dreptul persoanei înscrise astfel în campanie de a participa la tombola organizată în data de 23 octombrie, orele 12.00, în cadrul aceluiași magazin.

Premiile pentru predarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) constau în trei televizoare Samsung. Pentru deșeurile de becuri și neoane sunt puse în joc câte  trei tablete E-Boda 7’’.

Exemple date referitoare la șansele de câștig în acest proiect:

  • Un echipament electric vechi sau uzat = un bilet de tombola DEEE – o șansă pentru a câștiga un televizor Samsung
  • Două echipamente electrice vechi sau uzate = două bilete de tombola DEEE – două șanse pentru a câștiga un televizor Samsung
  • Trei becuri sau neoane arse = un bilet de tombola Becuri – o șansă pentru a câștiga o tabletă E-Boda 7’’
  • Nouă becuri sau neoane arse = trei bilete de tombola Becuri – trei șanse pentru a câștiga o tabletă E-Boda 7’’
  • Trei becuri sau neoane și un deșeu de echipament electric = un bilet de tombola Becuri, un bilet de tombola DEEE

 

Șansele de câștig ale participanților la campanie sunt date de numărul de deșeuri predate.

Cu cât mai multe deșeuri aduse la standul proiectului aflat în incinta magazinului Dedeman din Bacău, cu atât mai multe șanse de câștig!

Prin tragerea la sorți organizată în cadrul tombolei din data de 23 octombrie vor fi desemnați câte trei câștigători ai premiilor puse în joc pentru fiecare tip de deșeu predat în campanie. Astfel, vor fi trei câștigători dintre persoanele care au predat deșeuri de echipamente electrice și electronice și trei câștigători pentru becuri și neoane arse.

Dedeman, ECOTIC și Recolamp ajută eroii din noi pentru un mediu curat!

Pentru mai multe detalii, accesati www.ecotic.ro, www.recolamp.ro si www.dedeman.ro

 

 

 

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 380 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 46.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 7 ani de activitate. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, dar și pe pagina de Facebook dedicată a Organizației ECOTIC.

Despre Recolamp:

Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, autorizată de Ministerul Mediului, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric, Osram şi Philips. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, colectarea şi reciclarea becurilor economice şi a tuburilor fluorescente arse, în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei. Mai multe detalii găsiţi pe www.recolamp.ro

Despre Dedeman:

Companie cu capital 100% românesc, înființată în 1992 de către Dragoș și Adrian Pavăl, Dedeman este lider de piață în domeniul retail-ului de materiale de construcții și pentru amenajări interioare de tip Do-It-Yourself. Rețeaua Dedeman numără 34 de magazine la nivel național, comercializând peste 45.000 de produse din game precum: materiale de bază în construcții, gresie și faianță, instalații termice, instalații sanitare, instalații electrice, mobilă, decorațiuni interioare, electronice și electrocasnice, utilaje, scule și accesorii, produse pentru grădină.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.