Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au renovat şcoala

0

Habitat for Humanity România, Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany şi Delphi Automotive finalizează lucrările de renovare la şcoala de la Liteni

 Habitat for Humanity România, Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany şi Delphi Diesel System Iasi finalizează lucrarile de renovare și reabilitare termică la şcoala din Liteni, judeţul Iaşi. Proiectul a durat cinci luni şi s-a realizat prin susținerea financiară a Fundaţiei Delphi și implicarea a 229 de voluntari de la fabrica Delphi şi de la Consiliul Judeţean Iaşi. Lucrările au fost coordonate de echipa tehnică a Habitat for Humanity Comănești.

„Întreaga echipă Delphi este mândră de participarea în cadrul acestui proiect de renovare a şcolii şi ne angajăm să construim şi să menţinem relaţii importante în cadrul comunităţilor în care trăim şi muncim”, declară John Hutson, Directorul fabricii Delphi Diesel Systems Iaşi. „La Delphi punem mare preţ pe educaţie şi aşteptăm cu nerăbdare ca absolvenţii acestei şcoli să devină profesionişti talentaţi şi candidaţi pentru a fi apoi angajaţi”.

Şcoala din Liteni este alcătuită din două corpuri de clădire construite în anul 1950.  Unul dintre corpurile şcolii se afla într-un stadiu avansat de degradare înainte ca Habitat for Humanity România, Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany şi Delphi să îşi unească eforturile pentru a-l renova. Proiectul de renovare, care îmbunătăţeşte condiţiile de învăţământ pentru peste 450 de elevi, a inclus reparaţia pereţilor în mai multe săli de clasă, instalarea unui sistem centralizat de încălzire, montarea corpurilor de iluminat, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor vechi cu unele noi, sigure şi eficiente din punct de vedere energetic.

”La Şcoala din Liteni am descoperit acea educaţie în care bunul simţ este prima lecţie şi cea mai importantă pe care o învaţă cei mici. Am descoperit profesori pasionați şi copii harnici care învăţau pe timp de iarnă  în clase fără căldură, cu hăinuţele pe ei, cu căciuli şi cu mănuşi. Ne-am dorit extrem de mult să îi putem ajuta, iar faptul că Habitat for Humanity şi compania Delphi au acceptat propunerea noastră de a renova această şcoală a fost şi este o mare bucurie pentru noi! Le mulțumim şi promitem că vom duce munca mai departe prin proiecte menite să îi sprijine în continuare pe copii”, a declarat doamna Diana Paiuş, manager zonal al Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany.

„Suntem fericiţi să inaugurăm astăzi şcoala de la Liteni şi vrem să le mulţumim partenerilor noştri de la Delphi, fără al căror suport financiar nu am fi putut să facem acest proiect, celor de la Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany pentru că au avut încredere în noi şi ne-au adus la cunoştinţă nevoia din această comunitate, autorităţilor locale pentru suport, dar şi tuturor celor 229 voluntari care au lucrat timp de cinci luni pentru ca aceşti copii să înveţe într-un mediu curat şi sănătos, aşa cum  ne-am propus la începerea lucrărilor”, spune Gabi Pascal, Manager Programe Habitat for Humanity România.

 Scoala din Liteni, septembrie 2013

Despre Delphi

Delphi este unul dintre liderii mondiali în furnizarea de electronice și tehnologii pentru vehicule auto, comerciale și alte segmente de piață. Operând prin importante centre tehnice, site-uri de producție și facilități de asistență pentru clienți în 32 de țări, Delphi oferă inovații din lumea reală, care fac produsele mai inteligente și mai sigure, precum și mai puternice și mai eficiente. Mai multe informații sunt disponibile pe: www.delphi.com

Delphi este în România o parte esențială a economiei țării din 1997, cu peste 10.000 de angajaţi în patru fabrici. Fabricile Delphi din Sânnicolau Mare, Ineu și Moldova Nouă produc sisteme electrice/electronice de distribuție, în timp ce fabrica din Miroslava, Iași produce componente pentru motoare diesel.

Despre Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor şi a familiilor, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţă socială. Cu 18 ani de activitate în România, programele fundaţei  vizează în special prevenirea separării copilului de familia biologică, promovarea unor practici profesioniste în lucrul cu copiii cu nevoi speciale sau care provin din medii dezavantajate (centre de plasament, centre de reeducare sau penitenciare, familii defavorizate), şi nu în ultimul rând  promovarea voluntariatului ca modalitate de implicare în viaţa comunităţii

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea precară a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg Globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

Web: www.habitat.ro                                                Web: www.delphi.com

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.