Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au început Campionatele Naţionale Universitare la Iaşi

0

În prezența unui public de peste 150 de persoane, Student Sport România a început la Iași ultima etapă a Campionatelor Naționale Universitare de Baschet 3×3 și Fotbal. Cu emoții și entuziasm, participanții și organizatorii așteaptă începerea meciurilor și selectarea prin joc a ultimelor finaliste care vor umple seria selecționatelor pentru Turneele Finale.

La eveniment au participat:
Adrian Socaciu – fondator al Asociației Student Sport
Sorin Iacoban – reprezentant al Universității Politehnice „Gheorghe Asachi”
Gheorghe Nichita – primar al Municipiului Iași
Ciprian Paraschiv – coordonator regional pe zona de Nord-Est a României din partea Autorității Naționale pentru Sport și Tineret
Cătălin Nicoară – director al Casei de Cultură a Studenților Iași
Huțanu Viorel – reprezentant al Ligii Studenților din Universitatea „Petre Andrei”.

După intonarea imnului național de către studenta Maria Păuleț în amfiteatrul Facultății de Chimie, primarul Gheorghe Nichita a urat bun venit celor ce se află în această perioadă în Orașul European al Sportului.  Iubitor al activității fizice, s-a declarat un adept al competițiilor corecte și nu a uitat să le amintească tinerilor că „cei ce practică sportul reușesc să înțeleagă ce înseamnă respectul. Fiecare dintre dumneavoastră poate deveni un ambasador al sportului în lume.” La finalul discursului, participanții din 12 universități din Moldova, Banat și Oltenia i-au urat la mulți ani prin tradiționalul cântec.

Lăudând „inițiativa unică în ultimii 20 de ani, inițiativă ce merita sprijinită”, Sorin Iacoban a ținut să menționeze că cei care au câștigat anul trecut Campionatul Național Universitar de Fotbal au fost studenții Universității „A.I. Cuza” din Iași. Pe de-o parte, ieșenii se simt datori să-și apere titlul; pe de altă parte, oaspeții sunt și mai motivați să lupte pentru un bilet în Marea Finală care va avea loc tot la Iași în perioada 21-24 mai. La baschet, toți finaliștii la masculin și feminin se vor întâlni în București în 14-17 mai.

Adrian Socaciu, student și el, a vorbit despre ideea de la început care a devenit un vis și acum se materializează în Campionatele Universitare.

„Dacă aveți un vis, urmați-l! Indiferent cât de mare sau mic e, cât de multe piedici veți întâlni, câți vă vor sprijini sau descuraja, mergeți înainte dacă credeți că ideile voastre pot schimba lumea în bine, pot aduce un aport societății în care trăim. Suntem tineri, acum ne construim viitorul și asta depinde numai de noi!”

În contextul valorilor pe care Student Sport le promovează, Huțanu Viorel a adăugat celor spuse de antevorbitorii săi că în sport, pe langă pasiune este nevoie de reponsabilitate: „dacă suntem responsabili se vor crea și condiții de practicare a spotului.” El a urat competitorilor „succes, baftă și fair-play!”

Alături de Student Sport, Cătălin Nicoară, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași a început discursul mulțumind echipei Student Sport pentru ce a realizat și pentru  „oportunitatea pe care a-ți oferit-o atâtor mii de studenți de-a lungul competițiilor și mie, personal, pentru șansa de a fi alături de voi în acest minunat demers de încrajare a mișcării sportiv-universitare. Găsiți în mine un aliat din toate punctele de vedere!”

La fel de emoționante au fost și cuvintele lui Ciprian Paraschiv, care a vorbit publicului dintr-un dublu punct de vedere: din propria experiență de sportiv de performață și de cea de coordonator regional pe zona Moldovei în cadrul Autorității Naționale pentru Sport și Tineret. Fostul căpitan al Politehnicii Iași le-a declarant participanților că le înțelege foarte bine emoțiile, însă îi sfătuiește să și le canalizeze spre câștigarea meciurilor. Totodată le-a mulțumit pentru că au venit de la distanțe remarcabile pentru acest campionat, de unde și nevoia de a acoperi un gol pe care Student Sport l-a sesizat și înspre care face demersuri: „datorită dumneavoastră și pasiunii pe care o arătați pentru sănătate, valori și fair-play, Iașul poate deveni orașul sportului universitar.”

Meciurile din cadrul Campionatelor Naționale Universitare de Fotbal și Baschet 3×3 se vor juca simultan la Sala Polivalentă între 24-25 aprilie. Primele două echipe merg mai departe în Turneele Finale de la București sau Iași. Întregul program, detalii și surprize găsiți pe site-ul oficial www.studentsport.ro sau pe facebook.com/StudentSport.

Asociația Student Sport România desfășoară Campionatele Naționale Universitare împreună cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, având ca parteneri Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Federaţia Româna de Fotbal. La Iași, parteneri locali sunt Casa de Cultură a Studenților, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași, Primăria Municipiului Iași, Fundația Sportului Ieșean.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.