Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier handmade cu scop caritabil la Iasi

1

Asociaţia Mai Bine organizează vineri, 24 aprilie, între orele 16.00 – 19.00, la  Acaju Café, evenimentul “Atelier handmade cu scop caritabil”.

Obiectivele principale ale acestei activităţi, obiective ce corespund cu domeniile principale de interes ale asociaţiei, sunt promovarea artizanilor locali şi încurajarea tradiţiilor româneşti. Prin această activitate ne dorim, de asemenea, să promovăm cumpărarea produselor handmade, categorie de produse ce garantează un consum mult mai redus de resurse.

Asociaţia Mai Bine pune la dispoziţie materialele necesare confecţionării de obiecte handmade şi facilitează  participarea tinerilor din Iaşi la acest atelier prin invitarea unor artişti handmade locali care vor oferi instrucţiuni şi vor exemplifica diferite tehnici de creaţie. Accesul la acest atelier este gratuit şi nu se realizează pe baza de înscrieri sau selecţie.

Deoarece organizăm acest eveniment cu scop caritabil, obiectele realizate în cadrul atelierului vor fi donate Asociaţiei Mai Bine şi valorificate în timp prin magazinul online de pe siteul www.maibine.eu. Veniturile obţinute vor fi donate Centrului de Recuperare a Copiilor cu Handicap Sever Galata.

Evenimentul este organizat în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, eveniment desfăşurat în perioada 16 – 25 aprilie 2010 la Iaşi, sub coordonarea Centrului de Voluntariat Iaşi – Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany.

Vă aşteptăm să înlocuiţi timp de 3 ore calculatorul cu aerul curat de pe terasa cafenelei Acaju, bijuteriile din materiale nesustenabile cu bijuteriile handmade unicat, complexitatea şi agitaţia cotidiană cu simplitatea decoraţiunilor lucrate manual!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.