Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Mai Bine premiată la cea mai importantă competiție de antreprenoriat social din România

0

Pe data de 7 noiembrie 2012, în cadrul primei ediții  a  Zilei  Întreprinderilor Sociale din România, Asociația Mai Bine din Iași a primit unul dintre cele 6 premii oferite în urma Competiției pentru Întreprinderi Sociale 2011 -2012 din partea NESsT România. NESsT este o fundație internațională activă de 15 ani în sectorul economiei sociale și urmărește dezvoltarea de întreprinderi sociale sustenabile care rezolvă probleme critice în economiile de piață emergente.

Competiția NESsT are loc odată la doi ani și își propune ca în urma unui proces riguros de selecție să aleagă întreprinderi sociale cu planuri de afaceri ce reflectă cele mai bune realizări economice cu cel mai important impact social. La competiția de anul acesta,  lansată în noiembrie 2011, au fost selectate pentru participare 25 de organizații din cele peste 80 de organizații non-profit înscrise. Timp de aproape 10 luni acestea au trecut prin mai multe etape de evaluare în urma cărora 15 planuri de afaceri au fost selectate pentru susținere în etapa finală și 6 idei de afacere au fost premiate.

Conform evaluatorilor, Asociația Mai Bine a primit acest premiu pentru calitatea excepțională a planului de afaceri, precum și pentru viziunea antreprenorială în promovarea consumului responsabil și dezvoltarea comunității locale. Întreprinderea socială ce urmează să fie înființată în luna martie a anului viitor în Iași va fi un  Centru Urban de Inițiative Bune (CUIB) gândit ca un concept store care să ofere consumatorilor locali alternative sustenabile de consum și care să educe cu privire la impactul deciziilor noastre zilnice asupra calității vieții, a nivelului de trai și a mediului înconjurător.

“Fiind finaliști după acest proces de evaluare ambițios  și intrarea în portofoliul NESsT reprezintă una  dintre cele mai importante realizări ale  noastre de la fondare. Rezultatul e o formă importantă de recunoaștere a eforturilor și a angajamentului nostru în promovarea consumului responsabil și ne confirmă relevanța abordării integrate a Asociației Mai Bine în sfera economiei sociale, precum și potențialul modelului nostru de afacere socială”, a declarat președinta organizației, Anca Gheorghică.

Despre autor

avatar

Asociația Mai bine a fost fondată în 2009 în Iași cu scopul de a contribui la dezvoltarea durabilă locală, abordând toate cele trei dimensiuni ale acesteia: natura, societatea, economia. În prezent este cea mai activă organizație în domeniul ecologiei umane și urbane și o referință la nivel național în sfera economiei sociale

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.