Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asistenţă tehnică specializată în construcţii pentru familiile afectate de inundaţiile din Galaţi

0

Habitat for Humanity România acordă asistenţă tehnică specializată în construcţii pentru familiile afectate de inundaţiile din Galaţi

Habitat for Humanity România acordă asistenţă tehnică specializată în construcţii pentru familiile afectate de inundaţiile din Galaţi. Proiectul se va derula în perioada octombrie – decembrie 2013 şi va avea 700 de beneficiari direcţi. Localitatea în care se va implementa proiectul este Cudalbi, cel mai puternic afectată de inundaţiile din luna septembrie. Partenerii acestui proiect sunt: Primăria comunei CudalbişiInspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Scopul proiectului Habitat esteeficientizarea procesului de reconstrucţie a locuinţelor afectate de inundaţiile din luna septembrie, în urma cărora au fost afectate peste 500 de locuinţe şi peste 3.000 de persoane în comuna Cudalbi, prin acordarea de asistenţă tehnică specializată în construcţii (inclusiv recomandarea de soluţii tehnice şi devize de materiale) pentru familiile afectate şi prin implicarea directă a familiilor, autorităţilor şi serviciilor locale de voluntariat pentru situaţii de urgenţă.

Asistenţa tehnică va avea în vedere pe toată perioada proiectului atât partea de reconstrucţie, cât şi partea de prevenţie a dezastrelor: tipuri de materiale rezistente, cote ale fundaţiilor locuinţelor, dezvoltarea de obiceiuri preventive ale beneficiarilor. Implementarea proiectului va fi făcută de echipa Habitat for Humanity Comăneşti.

 

”Obiectivele noastre cu acest proiect sunt: realizarea de devize de materiale şi lucrări, precum și asistenţa tehnică pentru procesul de reconstrucţie, reparare şi consolidare pentru 410 locuinţe afectate de inundanţii din Cudalbi, judeţul Galaţi, şi realizarea unei campanii de prevenire a riscurilor în caz de dezastre naturale pentru 290 de beneficiari din zonele afectate de inundaţii. În luna septembrie, Habitat for Humanity România prin filiala sa de la Comăneşti a donat 300 de kituri de urgenţă familiilor din Cudalbi, iar acum am revenit pentru a-i ajuta şi pentru a le reda speranţa”, spune Mario DeMezzo, Director Naţional Habitat for Humanity România.

 

Prin programul de Răspuns la Dezastre, Habitat for Humanity România a asistat din 2005 până în prezent 2.247 de familii din judeţele Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Dolj, Galaţi, Gorj, Neamţ, Prahova şi Vrancea, iar în prezent derulează programul “Protejează-ţi căminul, pregăteşte-ţi comunitatea!” – un proiect de gestiune participativă a riscurilor de dezastre în comunităţi vulnerabile, care se va derula timp de 6 luni şi va avea 2.500 de  beneficiari, program realizat în parteneriat cu Petrom.

 Cudalbi 3

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea precară a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România (Habitat pentru Umanitate) a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfăşurate în ţară, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.