Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Artiști și spectatori vor purta ALBASTRU la spctacolul umanitar în sprijinul copiilor cu autism din APCA

0

Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism – APCA Galaţi organizează joi, 26 noiembrie, între orele 17,00 – 19,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacolul umanitar „ALBASTRU e culoarea mea”.

AFIS

Programul include momente care vor fi savurate atât de copii, cât și de părinții lor, de la dansuri tradiționale și intervenția personajelor Disney, până la stand up comedy și rock and roll, cap de afiș fiind două dintre tinerele talente din Galați, care vor susține recitaluri de muzică ușoară. Este vorba despre Maria Crăciun, o binecunoscută voce premiată la San Remo și la alte festivaluri din țară, cu numeroase apariții TV pe plan local și național, alături de mari artiști ai scenei (Al Bano, Mirabela Dauer, Corina Chiriac), precum și despre Alexandra Lupoae, o altă tânără speranță, participantă la NextStar, finalistă la Mamaia Copiilor – secțiunea Show, premiată la importante festivaluri naționale și internaționale, cu apariții televizate și invitații la alte cunoscute evenimente muzicale. De data aceasta, Alexandra Lupoae va urca pe scenă mai emoționată ca oricând, pentru că va purta albastru pentru frățiorul ei Cosmin și pentru toți ceilalți copii cu autism din asociație.

Prin intermediul spectacolului ne dorim strângerea de fonduri din bilete sau donații pentru susținerea, în 2016, a terapiilor de recuperare, atât de costisitoare, pentru cei 70 de copii cu autism din APCA, dar și creșterea gradului de conștientizare asupra autismului. „Astfel, prin această modalitate inedită de organizare, îi invităm pe artiști și pe spectatori să poarte, simbolic, ceva albastru, în semn de solidaritate cu această cauză, a copiilor noștri speciali. Și nu întâmplător, ci pentru că albastrul simbolizează, la nivel mondial, lupta împotriva autismului, pe de o parte fiind culoarea speranței, iar pe de altă parte fiindcă băieții sunt de 4 ori mai afectați de acest diagnostic decât fetele”, a spus președinta APCA Galați, Nicoleta Lupoae, mama lui Cosmin Lupoae, unul dintre „copiii speciali”.

Vor purta albastru și îi vor încânta pe spectatori, la evenimentul nostru caritabil:
-Maria Crăciun, recital muzică ușoară
-Alexandra Lupoae, recital muzică ușoară
-Elsa, Minion, Mickey Mouse și Minnie, Albă ca Zăpada, Belle, de la Marili Party Center Galați
-Ansamblul „Olympos Junior” al Comunității Elene din Galați, dansuri tradiționale.
-Andreea Angheluță & Alexandru Beznea, elevii Școlii de Film și Televiziune Galați, moment de stand up comedy
-Grupurile YOLO și BLISS, de la Școala de Film și Televiziune Galați
-Alexandru Diaconu, Alex Manea, Ana Maria Tilici, Selena Lupu, de la Școala de Canto „Criss Music Canto School”, muzică ușoară
-Ansamblul Folcloric „Doinița Covurluiului” de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, dansuri populare.
-Sorina Caramfil și Gabriela Munteanu, muzică ușoară.
-Dansatorii Școlii „Sueño Dance”, moment coregrafic rock and roll
-Patry Grozavu, balet

Alături de APCA, în acest demers artistic inedit sunt parteneri: Casa de Cultură a Sindicatelor Galați, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Școala de Film și Televiziune Galați – Urban Show, Marili Party Center Galați, Criss Music Canto School, Comunitatea Elenă Galați, Asociația pentru Realizarea Tinerilor prin Educație – ARTE, Ateliere Creativ Recreative, Clubul de Voluntariat Impact-Efect, Revista Explore, Viața liberă, PresaGalați.ro.
Costul unul bilet este de 10 lei, cei care doresc achiziționarea unuia fiind rugați să întrebe la sediul APCA din Str. Traian Vuia, nr. 21 (telefon 0752.155.786), la Casa de Cultură a Sindicatelor (0236.468.363) sau la Marili Party Center Galați (0746.589.060). Bilete vor fi disponibile și în seara evenimentului, la intrarea în sala de spectacole.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.