Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ajută un copil să meargă la şcoală!

0

Redirecţionează 2% din impozit către Fundaţia Cuvântul Întrupat şi ajută copiii care nu au acces la educaţie.

Ştiai că…

…motivele cel mai des invocate pentru a nu răspunde unui anunţ de ajutor sunt lipsa timpului şi a banilor?

…sute de copii din Galaţi nu sunt şcolarizaţi din cauza sărăciei?

…tu poţi să îi ajuţi fără să te coste nimic, în doar câteva minute?

Fundaţia Cuvântul Întrupat desfaşoară în perioada 5 martie – 15 mai 2012 Campania „Ajută un copil să meargă la şcoală!” ce vizează redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit din partea contribuabililor gălăţeni către susţinerea copiilor defavorizaţi din comunitatea noastră.

„Prin campania din acest an ne dorim mai ales să-i ajutăm pe gălăţeni să înţeleagă că ei pot avea un aport personal, oricât de mic ar părea, pot contribui la schimbări semnificative în viaţa comunităţii noastre, în vieţile semenilor noştri. Aceasta ne dorim în primul rând. În al doilea rând, le propunem oamenilor care cred, ca şi noi, că este esenţial să investim în educaţia copiilor şi în creşterea lor sănătoasă, să se alăture nouă şi să-i sprijinim împreună pe copiii, tinerii şi familiile lor aflate în nevoie” ,  explică David Chronic, coordonator regional Cuvântul Întrupat.

 

De ce să direcţionezi 2%?

Pentru că…

…nu te costă nimic!

…îţi oferă oportunitatea de a ajuta concret: susţii copiii din familii sărace să meargă la şcoală!

…îţi permite să contribui la eficientizarea cheltuirii banului public – deci al tău!

…te asiguri că aceşti bani rămân în comunitatea ta!

Această prevedere din Codul Fiscal (Legea 571/2003) oferă fiecărui contribuabil, persoană fizică, posibilitatea de a direcţiona 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către o organizaţie non-guvernamentală. Practic, în acest fel tu transmiţi statului modul în care doreşti să fie cheltuită o parte din impozitul tău pe venit.

 

Ce trebuie să faci tu?

1. Completezi şi semnezi Formularul 230 (dacă în 2011 ai realizat venituri din salariu) sau Formularul 200 (pentru venituri din alte surse: activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, profesii liberale etc.) Găseşti formularele 200 si 230, gata completate cu datele Fundaţiei Cuvântul Întrupat, pe www.cuvantulintrupat.com. Acestea trebuie completate de mână, cu majuscule. Nu este obligatorie specificarea sumei (instituţia fiscală o va calcula şi o va vira conform legii) şi nici ataşarea fişei fiscale.

Datele pentru completarea declaraţiilor:

Denumire entitate nonprofit: Fundaţia Cuvântul Întrupat

Cod de identificare fiscală: 13840808

Cont bancar (IBAN): RO28RNCB0141032869370001

2. Depui formularul completat direct la Administraţia Financiară de care aparţii sau îl trimiţi prin postă la sediul acesteia până la 15 mai 2012. Sau, şi mai simplu, contactează-ne şi ne ocupăm noi de depunerea formularului.

3. Convinge-i şi pe cei din jurul tău să direcţioneze aceşti bani în folosul copiilor în dificultate din comunitatea noastră.

 

Ce face Fundaţia Cuvântul Întrupat?

Cu o experienţă de 11 ani în oferirea de servicii sociale în Galaţi, printre principalele obiective ale fundaţiei se regăsesc:

  • Prevenirea abandonului şcolar şi familial al copiilor
  • Integrarea socială şi profesională a tinerilor
  • Susţinerea şi responsabilizarea familiilor în dificultate pentru a deveni stabile.

 

Proiectele şi serviciile cele mai importante ale fundaţiei sunt:

Centrul Comunitar “La vale” din Galaţi – aici sprijinim zilnic 35 de copii şi adolescenţi pentru a merge la şcoală şi a avea o îngrijire adecvată în familiile lor: ajutor la lecţii, masă caldă, facilităţi pentru asigurarea igienei personale, asistenţă socială, consiliere psihologică, terapie, facilitarea accesului la servicii socio-medicale.

Formare pentru părinţi – abilităţi parentale, alfabetizare, dezvoltare personală şi profesională.

Centrul de Zi din comuna Tudor Vladimirescu – iniţiat în 2011, în prezent aflat în proces de amenajare şi autorizare, va susţine 10 copii din familii în dificultate.

 

„Vrem să le mulţumim tuturor celor care anul trecut au ales fundaţia noastră ca destinaţie pentru o parte din impozitul lor. Cei 6010 de lei strânşi în felul acesta au asigurat masa zilnică pe o lună şi jumătate pentru cei 35 de copii şi adolescenţi din Centrul Comunitar din Galaţi”, precizează Paul Rase, director executiv al Fundaţiei Cuvântul Întrupat.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.