Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AIVImedia.hub organizează primul atelier gratuit de jurnalism comunitar pentru județul Vrancea

0

Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune (AIVI) vă invită la evenimentul Introducere în jurnalism comunitar (Vrancea), parte a programului AIVI media.hub (@aivimediahub), care se va desfășura miercuri, 8 iulie, de la ora 18.30, pe platforma zoom. Participarea este recomandată tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani care vor să învețe cum să filmeze și să editeze un video, să scrie despre cartierul, școala sau comunitatea din care fac parte, sau să înregistreze un podcast.

Atelierul interactiv are ca scop crearea unei mini-redacții locale voluntare care să scrie, să filmeze și să înregistreze povești pozitive din comunitate. Împreună, vom descoperi ce înseamnă jurnalism comunitar și care sunt uneltele și tehnicile pe care le putem folosi când documentăm un subiect. Vom discuta exemple practice și, în funcție de tema dezbătută, vom găsi cele mai bune metode pentru redactarea materialului ales.

Link-ul evenimentului:  https://www.facebook.com/events/284833389432053/

Platforma AIVImedia.hub (www.mhub.aiviong.ro) cuprinde cinci redacții din județele Argeș, Botoșani, București, Suceava și Vâlcea, dar și colaborări independente cu tineri din alte zone ale țării. Este coordonată de Iulia Dromereschi și Radu Eremia, iar din 15 martie s-a mutat exclusiv în mediul online. În lunile mai și iunie, membrii redacțiilor au participat, pe lângă ședințele de conținut și mentoratele obișnuite, și la șase ateliere cu invitați din presă, tehnică de sunet și etică media din România și Republica Moldova.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.