Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Acțiune de colectare de haine pentru oamenii fără adăpost din Galați

0

Institutul Verde a organizat weekendul trecut (22 – 24 ianuarie) o acțiune de colectare de haine pentru oamenii fără adăpost din Galați. Temperaturile mici înregistrate în ultima vreme și exemplul oferit de celelalte orașe din Bulgaria și din România ne-au determinat să luăm atitudine în această privință.

6

În cele trei zile gălățenii au donat aproape 120 de kilograme de haine la punctul de colectare din parcul din fața fostului cinematograf Țiglina (lângă monumentul Progresului). Aproximativ o sută de oameni au răspuns pozitiv la campanie și au oferit căciuli, şosete, fulare, prosoape, mănuşi, lenjerie, pulovere, geci, pantaloni, pături și chiar o saltea.

Toate obiectele donate au fost transportate de voluntarii noștri la Centrul Social de Urgență “Șansa” – str. Alexandru cel Bun, nr.27C – locul unde sunt găzduiți oamenii fără adăpost în zilele geroase. În această perioadă acolo sunt cazate mai multe persoane decât capacitatea spațiului (110 persoane/100 locuri). Așa cum se poate vedea în fotografiile de mai jos, am fost întâmpinați cu bucurie și am distribuit hainele pe loc.

Le mulțumim tuturor celor care au adus câte ceva pentru cei nevoiași. Le mulțumim celor care au distribuit mesajele noastre să ajungă la cât mai multă lume. Nu în ultimul rând, le mulțumim celor care ne-au ajutat în aceste zile, voluntarilor noștri sau simpli gălățeni care au vrut să se implice: Doru Maximilian, Mihai Boboc, Dorina Grigoraș, Gabriel Grigoraș, Daria Scutaru, Ciprian Cazacu, Alex Voicu, Ionica Ciocan și Ciprian Ciocan.

Detalii pe http://institutulverde.ro/haine-pentru-nevoiasi/849

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.