40 de tineri au strâns peste 6000 lei servind ceai cald și împachetând cadouri de Crăciun, pentru educația altor tineri

0
POVESTE DE CRĂCIUN: Dar din dar cu tineri voluntari pentru tineri
40 de tineri au strâns peste 6000 lei servind ceai cald și împachetând cadouri de Crăciun, pentru educația altor tineri
De pe 22 decembrie și până în Ajunul Crăciunului, 40 de voluntari, cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani, au pus în mișcare evenimentul inițiat de Fundația Comunitară Galați, „DAR/CEAI făcut bine„. Tinerii au servit ceai cald în pahare pictate manual chiar de ei și au împachetat cadouri, în două centre comerciale mari din oraș. La schimb, gălățenii au putut să afle povestea Fondului de burse și să doneze pentru educația de calitate a 17 tineri cu potențial.
Fondul de burse e un program al Fundației Comunitare  care susține financiar și prin mentorare, 17 tineri cu povești care inspiră. Aceștia pun educația pe primul loc deşi vin din contexte socio-familiale cu un plus de încercări. Poveștile lor sunt diferite, dar ceea ce le aduce împreună e atitudinea „se poate, prin școală” în ciuda provocărilor de context.
Contribuțiile financiare pentru Fondul de Burse sunt adunate 100% din comunitate, de la companii și gălățeni filantropi. Suma de 6014,5 lei adunată de tinerii voluntari în cadrul campaniei „DAR/CEAI făcut bine” pentru program, va fi distribuită egal celor 17 bursieri până la finalul anului.
“Gălățenii au fost Moș Crăciun bun și au donat generos, din nou. Am avut o senzație de deja-vu al lui împreună, de conspirație a binelui. Totul începe de la comunitate.”  Echipa FCG
 
“Mă bucur să văd tineri ajutând alți tineri.”  Mihai Vasile, un gălățean donator
Fundația Comunitară Galați susține transformarea comunității, implicând resursele și potențialul uman local. Organizația aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a crea comunităţi în care să ne simţim că acasă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.