Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

3 evenimente dedicate bicicletei la Iasi

0

Asociaţia Mai Bine vă invită la trei evenimente dedicate bicicletei

Invitat special – GeoBateŞaua

Asociaţia Mai Bine invită publicul larg la o serie de activităţi dedicate susţinerii şi promovării mersului pe bicicletă şi a cicloturismului, ce vor avea loc în perioada 25-28 mai 2011, în cadrul proiectului Şapte coline pe două roţi.

Miercuri, 25 mai, ora 18, la Centrul de Informare Turistică, ieşenii vor avea ocazia de a viziona filmul documentar „Cicloturismul în România”, partea I şi vor avea ocazia să discute cu realizatorul filmului George Culda, alias GeoBateŞaua, renumit la nivel naţional în cercurile de profil pentru implicarea sa în demersuri de promovare a bicicletei şi pentru rezultatele foarte vizibile în acest sens în capitală.

O altă activitate la care este aşteptat publicul ieşean este Masa Rotundă „Dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete la Iaşi” care va avea loc joi în aceeaşi locaţie de la ora 11. Scopul acestei mese rotunde este facilitarea discuţiilor între actorii principali de pe planul local care pot contribui în mod semnificativ la dezvoltarea şi promovarea deplasării pe bicicletă la Iaşi. Vor participa autorităţi publice locale, membri ai societăţii civile implicaţi în sprijinirea şi promovarea deplasării cu bicicleta la Iaşi şi George Culda, în calitate de Vicepreşedinte al Federaţiei Bicicliştilor din România şi Preşedintele Asociaţiei „Bate Şaua să Priceapă Iapa”. Printre invitaţi se vor număra reprezentanţi ai Primăriei Iaşi, Inspectoratului de Poliţie Iaşi, Agenției pentru Protecția Mediului Iaşi, reprezentanţi locali şi naţionali ai ONG-urilor de profil care vor stabili ca finalitate a acţiunii o listă rezumativă cu propuneri pentru dezvoltarea infrastructurii locale.

—-

Sâmbătă, 28 mai, începând cu ora 10, pe Esplanada Palatului Culturii, ieşenii sunt aşteptaţi la un nou curs de condus bicicleta şi un atelier de mecanică de bicicletă.

Scopul acestor acţiuni este sprijinirea persoanelor care doresc să înveţe să meargă cu bicicleta şi promovarea acestui mijloc de transport. Participanţii vor face nu doar un prim pas spre a învăţa cum să conducă o bicicletă, ci vor asimila şi câteva aspecte legate de mecanica bicicletei, precum repararea unei pene, umflarea şi centrarea roţilor, punerea lanţului şi verificarea frânelor. Accesul la aceste activităţi este gratuit, iar participanţii se pot înscrie prin completarea formularului de pe www.maibine.eu şi trimiterea lui la adresa alina.pitariu@maibine.eu. Numărul de locuri este limitat la 20. Limita de vârstă pentru participanţi este de minim 14 ani, minorii având nevoie de acordul părinţilor pentru participare. Organizatorii vor asigura bicicletele, logistica necesară pentru atelierul de mecanică şi îndrumătorii pentru cele două activităţi.

Proiectul Şapte coline pe două roţi îşi propune promovarea ecologiei urbane, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare privind beneficiile utilizării bicicletei şi practicării cicloturismului în rândul cetăţenilor. Proiectul este finanţat de Fundaţia Pentru Parteneriat şi Apemin Tuşnad S.A.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.