210.000 euro, bani pentru incurajarea turismului cultural la Iasi!

0

Municipalitatea din Iaşi demarează un proiect care vizează încurajarea turismului cultural

Autorităţile din Iaşi au câştigat un nou proiect finanţat prin programul South Eastern Europe! Cu un buget total de 210.000 euro, proiectul vizează antreprenoriatul cultural.

Proiectul „CENTRES-Strategii de dezvoltare a antreprenoriatului cultural” are ca durată de desfăşurare 3 ani, iar implementarea sa va începe în 2011.

Finanţarea programului se face din fonduri de la Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în proporţie de 85%, cu o cofinanţare naţională de 13% asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei şi vizează realizarea de proiecte pilot, studii de oportunitate, analize tematice, studii de prognoză şi de tendinţe, măsuri de îmbunătăţire a mobilităţii persoanelor.

‘Proiectul îşi propune focalizarea atenţiei pe turismul cultural, inclusiv pe diferite forme de turism sustenabil, cum ar fi turismul religios, istoric, arheologic, ecologic, gastronomic, cât şi pe industriile conexe – activităţi meşteşugăreşti, producători de alimente tradiţionale, precum şi pe creşterea competitivităţii produselor la nivel teritorial; elaborarea şi implementarea unui cadru integrat care să sprijine şi să promoveze iniţiativele de turism cultural sustenabil la nivel teritorial, care implică firme specializate în domeniul turismului şi în industriile conexe, precum şi exponenţii locali specializaţi care se implică în procesul de dezvoltare; colaborarea, la nivel naţional şi internaţional în scopul obţinerii de valoare adaugată prin schimb de cunoştinţe şi know – how, precum şi realizarea unor activităţi de promovare si diseminare la nivel extins a regiunilor şi patrimoniului acestora”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, potrivit administratie.ro

Conform sursei citate, grupul ţintă al proiectului acoperă un spectru larg de exponenţi din diverse categorii de la autorităţi guvernamentale naţionale, regionale şi locale, instituţii de educaţie, formare şi cercetare, parteneri sociali, agenţii de dezvoltare, la asociaţii şi uniuni profesionale, asociaţii ale emigranţilor, organizaţii private, specialişti şi experti din domeniul de interes al proiectului, instituţii financiare, ONG-uri, reţele de specialişti, organizaţii internaţionale din domeniul culturii şi turismului, antreprenori, funcţionari şi angajaţi din turism, cultură şi domeniile conexe.

Sursa: AGERPRES, via administratie.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.