Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

18 mai – Ziua Internaţională a Muzeelor

0

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi sărbătoreşte, alături de muzeele din lumea întreagă, la 18 mai 2012, Ziua Internaţională a Muzeelor, eveniment  inaugurat de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) în anul 1977. Astfel, în acestă zi specială, intrarea în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va fi gratuită pentru toate categoriile de vârstă, în intervalul orar 10.00 – 18.00. Vizitatorii vor avea acces gratuit în cadrul următoarelor expoziţii: „Viaţa în pădure”, „Artizanii naturii”, „Diversitatea mineralelor” precum şi expoziţia permanentă Acvariu. Deasemenea, publicul va putea urca pe terasa de observaţii astronomice, unde vor avea loc observaţii astronomice de zi sau se vor putea delecta la un spectacol de Planetariu. Grădina Botanică îi aşteaptă pe toţi iubitorii de natură să se relaxeze într-un cadru plăcut şi liniştit.

Tema Zilei Internaţionale a Muzeelor ​​pentru anul ​​2012 este „Muzeele într-o lume în schimbare: noi provocări, noi inspiraţii”. Una din funcţiile importante ale unui muzeu este aceea de a crea o legătură cu trecut şi de a se asigura că patrimoniul său ajunge la noile generaţii.

Muzeele au un potenţial unic în a aborda diferitele medii sociale şi în a se constitui într-un loc predilect pentru înţelegerea lor aprofundată într-o manieră interdisciplinară, ca şi în ceea ce priveşte sensibilizarea unor vaste mulţimi de oameni, din întreaga lume. ICOM susţine, în continuare, iniţiativele internaţionale, programele de parteneriat şi activităţile multilaterale, care se desfăşoară în toate muzeele care fac parte din Consiliu.

Programul de vizitare a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi pentru Ziua Internaţională a Muzeelor din data de 18 mai 2012 este în intervalul 10.00 – 18.00. Gratuitatea se aplică doar pentru expoziţiile proprii ale muzeului.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.