Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

160 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA COMISIEI EUROPENE A DUNĂRII

0

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi în parteneriat cu Serviciul Judeţean Galaţi al Arhivelor Naţionale şi Editura Muzeului de Istorie Galaţi vă invită miercuri, 30 martie 2016, ora 1400la un dublu eveniment:

– vernisajul expoziţiei 160 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA COMISIEI EUROPENE A DUNĂRII realizată de muzeograf Mariana-Delia Pohrib.
Comisia Europeană a Dunării (CED) a fost înfiinţată în  1856, în urma Conferinţei de Pace de la Paris, o dată cu internaţionalizarea apelor Dunării. Din organismul creat prin Tratatul de la Paris, la 30 martie 1856, făceau parte Imperiul Austriac, Franţa (Al Doilea Imperiu Francez), Regatul Unit, Regatul Prusiei, Imperiul Rus, Regatul Sardiniei şi Imperiul Otoman. Crearea CED a fost rezultatul unui compromis între marile puteri ale vremii, care aveau stabilite obiective politice şi economice în zona danubiană.
 
Afis 30 martie Expozitie CED– lansarea editorială ROMÂNIA ŞI COMISIA EUROPEANĂ A DUNĂRII. DIPLOMAŢIE. SUVERANITATE. COOPERARE INTERNAŢIONALĂ, autor Ştefan Stanciu, Ediţia a II-a.
„ROMÂNIA ŞI COMISIA EUROPEANĂ A DUNĂRII. DIPLOMAŢIE. SUVERANITATE. COOPERARE INTERNAŢIONALĂ realizată de domnul Ştefan Stanciu are marele merit de a fi adus în circuitul ştiinţific un număr remarcabil de informaţii inedite şi de a fi monografia cea mai completă referitoare la activitatea Comisiei Europene a Dunării. În baza ei, avem o viziune nouă privind istoricul acestui important organism internaţional şi totodată a poziţiei României faţă de el, a demersurilor făcute de diplomaţia românească pentru recunoaşterea deplinei suveranităţi. Lucrarea relevă un model de cooperare internaţională care s-a derulat prin navigaţie peste nouă decenii pe sectorul maritim al Dunării în folosul tuturor comunităţilor umane interesate.” (Cuvânt înainte, academician Dan Berindei)
 
Evenimentele vor avea loc la Muzeul „Casa Colecțiilor”, str. Eroilor, nr. 64, Galaţi.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.