Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VIDEO. Balerinul Serghei Polunin a lansat Bolero, producție dedicată persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă

0

Serghei Polunin sprijină cauza persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă. Polunin lansează proiectul „Bolero”, un dans de balet prin care își dorește să atragă atenția asupra cauzei persoanelor diagnosticate cu această afecțiune. Celebrul balerin face o paralelă între scleroza multiplă și balet, arătând cât de importante sunt mișcările și coordonarea în viața de zi cu zi, dificultăți cu care se confruntă adesea persoanele care trăiesc cu scleroză multiplă. Conceptul și coregrafia aparțin lui Ross Freddie Ray. ZIua Mondială a Sclerozei Multiple este marcată în fiecare an pe 30 mai.

VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=fUjYQTZiWYY

Prin dansul din Bolero, Polunin își dorește să transmită întregii lumi mesajul că suntem cu toții interconectați și face o paralelă între scleroza multiplă și balet. Celebrul balerin arată cât de importante sunt mișcările și coordonarea în viața de zi cu zi și cât de dificil le este persoanele care trăiesc cu scleroză multiplă să facă lucruri pe care ceilalți le consideră banale.

Este o mare onoare pentru mine să fiu implicat în proiectul #LiveFullLife, să pot fi alături în acest fel de ce-i care beneficiază de el și să atragem atenția asupra repercusiunilor pe care le poate avea această boală neiertătoare. Împreună, toți cei implicați putem face diferența și chiar schimba în bine viața cuiva”, a spus Serghei Polunin.

Scleroza multiplă este o boală severă, care poate produce invaliditate. Afectează progresiv sistemul nervos central, adica măduva spinării și creierul. Încă nu se cunosc cauzele acestei boli. Potrivit statisticilor, la nivel mondial o persoană din 3.000 suferă de scleroză multiplă. Incidenta este mai ridicată în țările cu climă temperată. Prevalența bolii în România este de 38,3 de cazuri la 100.000 de locuitori și o rată anuală a mortalității de 0,33 decese la 100.000 de locuitori – indicatori pentru anul 2016.

Considerat „cel mai bun balerin al generației sale”, Serghei Polunin a primit și titlul de „băiatul rău al baletului mondial” ca urmare a stilului său rebel și a aparițiilor șocante. A dansat pe marile scene ale lumii – London Royal Ballet, Staatsballet Munchen sau Teatrul Balsoi din Moscova. A apărut și într-o serie de producții cinematografice precum „Crima din Orient Express” (regia Kenneth Branagh, 2017), thrillerul „Red Sparrow” (2018), „Corbul alb” (2018) sau cel mai recent film al al său, “Pasiune Simplă”. De asemenea, Polunin a anunțat de curând că va lansa “The Dancer II”,  proiect la care lucrează în acest moment.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.