Povestea Phoenix, Vorbitorincii, Ducu Bertzi, Adrian Cioroianu, Maia Morgenstern, Robin and the Backstabbers și alţi invitaţi speciali în al doilea weekend al Festivalului de Film și Istorii

0

Festivalul a debutat cu un concert electro-acustic al trupei om la lună în spațiul deosebit al Bastionului Țesătorilor din Braşov. Sute de fani au cântat împreună cu trupa şi au creat o atmosferă de emoţie sinceră.

După primele 5 zile la Bastionul Țesătorilor din Brașov, Festivalul de Film și Istorii (13 – 27 august 2023) continuă în acest weekend la Brașov, Râșnov, Feldioara și Codlea cu un program de excepţie. Ducu Bertzi va susţine un concert aniversar în Cetatea Feldioarei, Mircea Baniciu, Josef Kappl şi Ovidiu Lipan Ţăndărică vor fi prezenţi la proiecţiile speciale ale filmului „Phoenix Har / Jar” şi cu un concert Păsărea Rock în Cetatea Râșnov, Adrian Cioroianu va fi prezent la lansarea cărţii „Torțe vii în Blocul Sovietic” de la Braşov şi la dezbaterea „Radicalizarea spațiului românesc înainte de Al Doilea Război Mondial”, Cătălin Striblea şi Radu Paraschivescu vor realiza o ediţie specială Vorbitorincii la Râșnov, Maia Morgenstern va juca în concertul-confesiune „Cioburi de oglindă” la Codlea și Râșnov iar Robin and the Backstabbers vor închide programul din acest weekend în Cetatea Râșnov. Programul cuprinde şi alte concerte, multe proiecţii de film şi dezbateri pornind de la tema „Radicalizare”.

Organizatorii au pregătit şi o infrastructură de live streaming pentru cei care nu pot ajunge. Programul final este publicat pe www.ffir.ro şi canalele social media ale Festivalului.

La FFIR 2023 sunt peste 60 de proiecţii de film, 16 dezbateri cu peste 60 de invitați speciali, 10 evenimente speciale, 15 concerte, 5 reprezentații de teatru, peste 60 de artiști implicati, 40 de studenți şi liceeni, expoziţii ș.a. Toate acestea vor fi găzduite la Râșnov (Cetate, Cinema Amza Pellea, Școala Peter Thal, Biserica Evanghelică, Centrul Schubz, Piața Unirii), Brașov (Bastionul Țesătorilor), Codlea (Promenadă, Casa de Cultură), Feldioara (Cetate) și Bran (Castel). Un eveniment pentru Ţara Bârsei.

Festivalul de Film și Istorii este un eveniment certificat Europe for Festivals, Festivals for Europe și Eveniment Responsabil, organizat de Primăria Râșnov, Asociația Mioritics și Asociația Râșnov Society. FFIR are susținerea unor parteneri importanți: Banca Comercială Română, MedLife, Banca Transilvania, Ford Braşov, Muzeul Ororilor Comunismului în România, Muzeul Județean de Istorie Braşov, Friedrich Naumann Foundation for Freedom, Ambasada Spaniei, Ambasada Israelului, Ambasada Suediei, Institutul Polonez ş.a.

Eveniment finanțat de Consiliul Județean Brașov și Centrul Național al Cinematografiei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.