LANSARE: curs online în premieră pentru profesorii de matematică

0

Aspire Teachers: Azi am deschis înscrierile pentru cursul online gratuit MATE, DATE și VIAȚA NOASTRĂ – primul curs aplicat dedicat profesorilor de matematică din învățământul preuniversitar care aduce în prim plan matematica în viața de zi cu zi, prin știința datelor și probleme în contexte autentice precum cele din testele PISA.

Cursul face parte din programul DataSciLab organizat de Aspire Teachers cu susținerea Romanian American Foundation. Programul pilotat în 2021 include și unități cu lecții gata planificate și o comunitate de practică unde profesorii învață împreună.

Cursul începe pe 22 februarie și este primul de acest fel dedicat profesorilor de matematică din învățământul preuniversitar. El vine ca răspuns la nevoile profesorilor de a apropia elevii de aplicațiile matematicii în lumea reală și de a îi învăța să opereze cu date.

Urmărind programa școlară românească, cursul ajută profesorii să stimuleze gândirea profundă a elevilor prin teme precum: mituri în predarea și învățarea matematicii, gândirea matematică vs. statistică, planificarea cu final în minte Understanding by Design, cadre de rezolvare a problemelor după modelele George Pólya, OCDE și Jo Boaler, modelul trifazic de planificare a lecției, metoda inductivă.

Ne-am bazat pe expertiza concentrată a trei profesori cu experiență în medii diferite, atât în școli internaționale, cât și în România. În urma aplicării principiilor din spatele acestui curs și a resurselor create în cadrul programului DataSciLab, profesorii vor putea să creeze și să aplice lecții interactive, conectate la viitor și la universul elevilor de azi.

Înscrierile sunt deschise până la 14 martie 2023, iar cursul va începe pe 22 februarie pe cea mai modernă platformă online de învățare din România – Predau Viitor – Platforma de Cursuri construită de Asociația Techsoup.

Detalii la: aspireteachers.ro/datascilab

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.