Gabor Maté – Mitul normalității. Trauma, boala și vindecarea într-o cultură toxică

0

Cum ne păstrăm autenticitatea într-o societate care promovează standarde de normalitate?

Care este legătura dintre sistemul imunitar și psihic? Mitul normalității,  cel mai așteptat volum semnat de renumitul medic și specialist în domeniul adicțiilor și traumei, Gabor Maté este  disponibil pentru precomandă la Editura Herald.  Cartea este o investigație revoluționară a surselor bolilor, o critică încurajatoare a modului în care societatea poate favoriza dezvoltarea afecțiunilor cronice, și o cale către sănătate și vindecare.

„De ce anume va fi nevoie pentru a demonta mitul normalității?” se întreabă Gabor Maté, cu empatia unui vizionar care, în numele întregii umanități, ridică întrebarea-cheie ce ne-ar putea ajuta acum să facem ceva pentru a trăi o viață mai bună, pentru a dezmembra fabricațiile artificiale ale unui sistem cultural, social, politic, economic, de sănătate, juridic și educațional toxic, care a apăsat deja pedala autodistructivității. Cum am putea să demontăm de urgență percepțiile greșite, prejudecățile, punctele oarbe și neadevărurile care au devenit tacit și pe nesimțite normă socială și normalitate și care ne distrug sănătatea, starea generală de bine și speranța unui viitor bun?

Mitul normalității – Trauma, boala și vindecarea într-o cultură toxică este cartea momentului, cartea care ne oferă șansa unei treziri compasionale la adevărul esenței umane, cartea care ne-ar putea schimba viziunea asupra principiilor reale ale societății în care trăim și viziunea asupra unei societăți în care am vrea să trăim.

La cei 78 de ani ai săi, după zeci de ani de experiență în medicina de familie, ca specialist în îngrijiri paliative, în lucru cu persoanele dependente și cu AD(H)D, în lucru cu trauma, cu afecțiuni psihice și boli cronice, după mii de ore de discursuri publice educaționale, Gabor Maté face cadou lumii o carte pentru o nouă normalitate, la care cu toții putem contribui în mod conștient. Scrisă alături de fiul sau Daniel, Mitul normalității este cea mai ambițioasă și urgentă carte a lui Maté de până acum.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.