Engage Connect and Empower Youth via Books

0

Campanie de strângere de cărți ce vor fi donate copiilor si tinerilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 17 ani din mediul rural în cadrul proiectului Engage Connect and Empower Youth via Books finanțat de Uniunea Europeană, prin Corpului European de Solidaritate.

În luna septembrie 2022, Asociația Scout Society din Târgu Jiu a dat startul campaniei de strângere de cărți ce vor fi donate copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 17 ani din mediul rural. Campania se desfășoară în cadrul proiectului Engage Connect and Empower Youth via Books, finanțat de Uniunea Europeană, prin Corpului European de Solidaritate. Proiectul se desfășoară în perioada 01/06/2022 – 31/05/2023, având drept scop creșterea accesibilității copiilor și tinerilor din mediul rural în lumea cărților, în lumea lecturii. Împreună cu voluntarii acestui proiect, ne propunem să desfășurăm proiectul în mai multe comunități din țară, unde se vor organiza campanii de colectare a cărților și apoi, donații spre copiii din mediul rural, în colaborare cu școlile locale.

Pe această cale, se lansează un călduros apel către toți iubitorii de carte pentru a se alătura acestei campanii de transformare în bine a României rurale, a tinerilor prin educație și accesul la cultură prin lectură. Se încurajează donațiile atât de carte veche, de anticariat, cât și de carte nouă, cărți de literatură, manuale care pot fi utilizate de copiii și tinerii din mediul rural.

Proiectul se desfășoară atât în Gorj (mai exact, în orașul Târgu Jiu), cât și în Suceava și comunitățile rurale adiacente acestor două județe. Coordonatorii proiectului țintesc să desfășoare primele donații către copii și tineri în luna decembrie, în apropierea sărbătorilor de iarnă.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.