Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Datacor continuă parteneriatul cu Asociația Tășuleasa Social și inaugurează o nouă rută pe traseul Via Transilvanica

0

Compania Datacor își menține angajamentul pentru natură și sport

Datacor continuă parteneriatul cu Asociația Tășuleasa Social început în 2020 și își menține angajamentul pentru natură și sport, fiind una dintre familiile adoptive ale proiectului Via Transilvanica, ce a asigurat amenajarea a 21 kilometri ai traseului din județul Bistrița-Năsăud.

Astfel, compania Datacor împreună cu Asociația Tășuleasa Social au inaugurat o nouă porțiune de 20 de km a tronsonul Via Transilvanica de la Ciosa la Lunca Ilvei, și anunță evenimentul Via Transilvanica Maraton care va avea loc pe acest traseu pe 18-19 Iunie.

Noul traseu inaugurat vine în completarea drumului deja existent, oferind o alternativă acestuia. Astfel, drumeții ce parcurg Via Transilvanica din direcția Putna și către Drobeta Turnu Severin vor putea alege din cele două drumuri opționale: Lunca Ilvei – Poiana Lui Gălan – Piatra Fântânele sau Lunca Ilvei – Poiana Cătunenilor – Ciosa – Piatra Fântânele.

Această bucată de Via Transilvanica va putea servi drept traseu de ”degustare” – tip circuit, unde drumeți care vor vizita zonele apropiate, vor putea parcurge timp de 2 zile o parte din Via Transilvanica, pentru a avea o primă experiență a drumețului sau a biciclistului pe Via Transilvanica, pentru a simți atmosfera de călător, a admira peisajele mioritice din zonă, maiestuoșii munți din jur și căldura localnicilor din cătunele respective.

”Datacor, partener de drum, a fost alături la realizarea drumului, la marcarea și plantarea bornelor kilometrice din andezit, cu ajutorul angajaților lor prin muncă de voluntariat, iar partenerul MIS Grup, a fost alături la lucrările specifice prin utilaje sau persoane care au participat acțiunii de realizare a tronsonului”, a declarat Alin Ușeriu de la Asociația Tășuleasa Social.

„Anul trecut, această companie românească împlinea 18 ani, adică oficial ajungea la o vârsta a maturității în activitate. Felul lor de a celebra aceast “milestone” este implicarea socială. Pentru că atunci când reușești să faci multe în afacerea ta, așa cum a reușit această echipă grozavă, vine un moment când îți dorești să ai și un altfel de impact în comunitate. Așa că Datacor a contribuit cu 20 de km aniversari, pentru ca noi să facem acest drum posibil. Și mai mult, echipa lor a contribuit activ la realizarea acestuia, au marcat, au instalat stâlpi indicatori și borne. A a fost un moment de sărbătoare pentru că am lansat această porțiune în prezența unor invitați care toți sunt parte într-un fel sau altul din această poveste.”, a explicat Alin Ușeriu.

Evenimentul a avut loc la sediul Datacor, în curtea căruia se află prototipul unui loc de popas și două borne care amintesc de traseul Via Transilvanica.

„Ne bucurăm că am finalizat “traseul școală” din Via Transilvanica, de la Ciosa la Lunca Ilvei, traseu pe care l-am și sponsorizat. Am sărbătorit reușita cum se cuvine la noul nostru sediu, unde am amenajat și un mic colț de Via Transilvanica cu două borne superbe. Mulțumim Asociației Tășuleasa Social pentru că ne-a primit ca voluntari în campusul lor, credem că am fost destul de vrednici și am lăsat în urmă un proiect foarte frumos. Cumva, ne pare rău că experiența asta s-a terminat, dar deja ne uităm cu optimism către următorul nostru proiect comun, și anume Via Transilvanica Maraton, de pe 18-19 Iunie, care va avea loc fix pe acest minunat traseu-școală“, a declarat Bogdan Bilegan, CEO-ul Datacor.

Despre Datacor

Datacor este o companie 100% românească, integrator de soluții inovatoare de comunicații, care activează de 19 ani pe piața din România.

În 2020, Datacor a devenit partener de drum al Asociației Tășuleasa Social pentru proiectul Via Transilvanica – drumul care pornește de la Putna și se întinde până la Drobeta-Turnu Severin. Compania Datacor este una dintre familiile adoptive ale proiectului, asigurând amenajarea a 21 kilometri ai traseului Via Transilvanica din județul Bistrița-Năsăud.

Datacor & Protecția mediului

Credem că, prin tot ceea ce facem, putem avea un impact pozitiv în comunitate. Direcțiile spre care sunt orientate acțiunile noastre de responsabilitate socială sunt: natură, sănătate și sport. Este important pentru noi să protejăm mediul înconjurător și ne dorim ca acest lucru să se reflecte cât mai mult și în felul în care ne desfășurăm activitatea.

Ne dorim ca dezvoltarea companiei să fie cât mai sustenabilă, astfel, în strategia companiei, avem un plan pe 5 ani de reducere a emisiilor de carbon generate de activitatea noastra. Vom continua investițiile în capacități de producție de energie din surse regenerabile, înnoirea parcului auto și proiecte de împăduriri împreuna cu ONG-uri locale. Obiectivul acestui plan este ca în 5 ani să avem zero emisii de carbon.

Despre Via Transilvanica

Via Transilvanica este un proiect al Asociației Tășuleasa Social. Traseul pornește de la Putna și se întinde până la Drobeta-Turnu Severin, parcurgând 10 județe și diversitatea acestora.

Cei de la Asociația Tășuleasa Social care au demarat acest proiect speră ca până în 2022 Via Transilvanica să fie finalizată. Dacă vor reuşi acest lucru, numărul turiştilor de pe acest traseu va ajunge la 2000 în primul an, potrivit estimărilor Asociaţiei Internaţionale pentru Turism.

Inițiativa a fost pornită în 2018, la Alba-Iulia. În prezent, proiectul Asociației Tășuleasa Social a ajuns la o lungime de 800 km. Când va fi gata, în 2022, traseul va avea 1200 km.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.