Comunitabăra revine

0

Între 7 și 10 octombrie te invităm la Comunitabăra ediția II în București și în Valea Mostiștei.

Ediția aceasta este despre putere și responsabilitate în comunitate, despre proiecte care nu doar ajută comunitățile ci le fac mai puternice.

Anul acesta ne întrebăm:

Cum putem să ascultăm mai mult și mai bine astfel încât intervențiile noastre să răspundă nevoilor reale ale comunităților?

Cum putem să ne lăsăm ghidați chiar de către oamenii din comunități, chiar dacă asta înseamnă să cedăm timp, resurse și control?

Cum și în ce măsură reușim să creștem puterea oamenilor din comunități să devină parte a rezolvării propriilor probleme?

Cum facem ca abordările “participative” să nu însemne doar mulți participanți?

Cum spunem și arătăm povești în care demnitatea oamenilor din comunități sărace este la fel de importantă ca și nevoile lor?


COMUNITABĂRA este întâlnirea noastră, a celor care dezvoltăm proiecte în comunități mici sau defavorizate: organizații, grupuri de inițiativă comunitară, finanțatori, experți, cercetători, facilitatori, membri implicați ai comunităților. Ne întâlnim ca să ne ascultăm unii pe alții, să învățăm din experiențele celorlalți, să dezbatem și să ne creștem propria capacitate de a răspunde mai bine nevoilor comunităților în care lucrăm.

Organizăm COMUNITABĂRA respectând și conștientizând impactul pe care îl avem asupra mediului și asupra comunității locale. 

Evenimentul este organizat împreună cu comunitatea din Valea Mostiștei, a treia zi a evenimentului fiind dedicată comunității locale.

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.