Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

www.istoriacomunismului.ro, o istorie a comunismului romanesc pentru cei nascuti in democratie

0

Pentru ca 38% dintre adolescentii romani cred ca perioada comunista a fost mai buna decat cea actuala, la 22 de ani de la Revolutie oferim generatiei celor nascuti dupa 1989 un instrument de invatare care ii va ajuta sa recupereze lipsa de informatie si experienta: www.istoriacomunismului.ro

De la productia la hectar, caloriferele mereu reci, fructele de plastic si sticla de PepsiCola pana la sistemul de penitenciare, munca la Canal, cartile interzise si obsesia Securitatii, www.istoriacomunismului.ro iti propune o experienta de film a momentelor si personajelor definitorii ale comunismului din Romania.

Absurdul regimului comunist, cruzimea lui fatade propriul popor si cinismul ireal al propagandei sunt transpuse in experiente digitale care iti dau ocazia sa te gandesti la viata mecanica si lipsita dealegeri a unui cetatean obisnuit in comunism – asemeni unui joc de computer pe care esti obligat sa il cumperi, din care nu poti da sign-out  si in care nu poti castiga.

www.istoriacomunismului.ro este un proiect comun al Fundatiei Soros Romania, Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc si Senior Interactive, cu sprijinul Konrad Adenauer Stiftung si Saga Film. Citit de Radio Guerrilla.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.