Trilok Gurtu la Festivalul Plai 2010! „Punti, nu bariere!”

2

Festivalul Plai, editia 2010 anunta primul nume din lista de invitati: TRILOK GURTU! In septembrie 2010 (10-12 septembrie) vine la Timisoara TRILOK GURTU – prima vedetă care şi-a confirmat participarea la PLAI 2010: „PUNŢI, NU BARIERE”!

Festivalul Plai înseamnă cultură fără bariere, sunet fără compromis, mişcare fără constrângeri, exaltare fără zgomot, iar 2010 înseamnă cea de-a cincea rundă a acestei aventuri. Ediţia din acest an va avea loc în perioada 10-12 septembrie, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, iar prima vedetă a scenei de muzica lumii care şi-a confirmat participarea este cel mai mare percuţionist din lume – TRILOK GURTU.

Festivalul Plai a început în 2006, sub genericul „Identitate prin diversitate”. Au urmat „Artă fără frontiere” în 2007, „Cultură fără viză” în 2008, şi „Open Art Festival” în 2009. Anul acesta este unul aniversar pentru Plai, iar deviza sub care se va desfăşura cea de a cincea ediţie este „Punţi, nu bariere” – o deviză emblematică pentru ceea ce se doreşte Festivalul Plai, inspirată din primul artist care şi-a confirmat participarea la ediţia din acest an. Aniversarea celor cinci ani de Plai vine şi cu o nouă imagine a festivalului, o imagine realizată de prietenii de la studioul de creaţie X3 Studios (www.x3studios.com), care au reuşit să transpună în culori şi elemente senzaţia PLAI.

„Noi creăm punţi, nu bariere. De asta are lumea nevoie”

„Noi creăm punţi, nu bariere. De asta are lumea nevoie” spune Trilok Gurtu – un nume deja cunoscut timişorenilor. În urmă cu şase ani, a umplut până la refuz sala de concerte a Liceului Ion Vidu, lucru care s-a repetat, după aceea, la Sala Palatului din Bucureşti.

La începutul anilor 70, un tânăr indian aştepta răspunsul faimoasei academii americane de muzică Berkeley. „Respins” a sunat verdictul – unul care nu l-a făcut pe artist decât să considere că America nu este destul de bună pentru el. A venit în Europa, şi de aici a pornit o poveste impresionantă: „Doream din tot sufletul să ajung să cânt ca un adevărat baterist american, însă Dumnezeu a aranjat în aşa fel lucrurile ca eu să cânt numai ca Trilok Gurtu. Să nu semăn cu nimeni altcineva”, povesteşte indianul.

Percuţionist de talie mondială, Trilok Gurtu a atras numeroşi muzicieni care şi-au dorit să colaboreze cu el de-a lungul timpului: John McLaughlin, Joe Zawinul, Jan Garbarek, Don Cherry, Bill Evans, Pharoah Sanders, Dave Holland, Neneh Cherry, Bob Dylan, Eric Clapton, Pat Metheny, Gilberto Gil, David Gilmour sunt doar câţiva dintre cei care au fost vrăjiţi de simţul aprins al ritmului de care dă dovadă Trilok.

Cu rădăcini adânci în tradiţia indiană, Trilok Gurtu reuşeşte să creeze ritmuri care ridică în picioare zeci de mii de spectatori oriunde în lume. Desemnat timp de cinci ani cel mai bun percuţionist al lumii, indianul are o carte de vizită impresionantă pentru orice muzician: apariţii pe 126 de albume, 54 de compilaţii, cinci DVD-uri iar muzica sa este dată ca exemplu în două cărţi despre performanţa în percuţie. Albumele sale solo au şocat şi au fascinat în egală măsură. Trilok Gurtu a reuşit să aducă în prim-plan suflul muzical al Indiei, să facă senzaţie în muzica occidentală şi să le îmbine cu flamenco, ritmuri africane, braziliene sau chinezeşti.

Pe scurt, acesta este primul nume care şi-a confirmat participarea la ediţia din acest an a Festivalului Plai. Trilok Gurtu va urca pe scena de la Muzeul Satului Bănăţean în seara zilei de 10 septembrie şi, până atunci, vom reveni cu alte amănunte despre show-ul pe care îl va oferi probabil cel mai titrat percuţionist din toate timpurile.

Dar, ca să vă menţinem atenţia trează, putem să vă dezvăluim şi faptul că Trilok Gurtu a acceptat să susţină şi un workshop de percuţie în ziua de 11 septembrie, la care sunt aşteptaţi să participe toţi cei care cred că au ceva de învăţat de la acest muzician.

Festivalul Plai este organizat de Asociaţia Culturală Sunet Ambianţă Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Consiliul Judeţean Timiş. Trilok Gurtu este adus la Plai de Institutul Cultural Român.

Mai multe informatii despre Festivalul Plai 2010 pe site-ul organizatorilor.
Mai multe informatii despre Trilok Gurtu pe: www.trilokgurtu.net sau pe myspace.com/trilokgurtu

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention Trilok Gurtu la Festivalul Plai 2010! “Punti, nu bariere!” | RomaniaPozitiva -- Topsy.com

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.