Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ştiripozitive.eu: „În Republica Moldova există milioane de oameni care trăiesc şi noi aflăm doar despre cei care mor”

0

 Cand am aflat de existența unui site de informație pozitivă în Republica Moldova ne-am bucurat teribil căci știm că gândurile și veștile bune circulă totuși mai repede decât am crede la prima vedere.

Ne-am bucurat și pentru că nu suntem singuri, ne-am bucurat că vorbitorii de limbă română află lucruri de Bine despre și din Republica Moldova. Cum suntem curioși din fire am vrut să vedem cine sunt prietenii din Moldova, ce îi motivează în acest demers și mai ales de ce. 

Avem plăcerea să îți prezentăm povestea Știripozitive.eu într-un interviu RomaniaPozitiva.  

Cu drag și cu bine. 

Știri Pozitive, ediția Republica Moldova! 

RomaniaPozitiva: Cine sunteţi?

Știripozitive.eu: Suntem nişte oameni care au lansat, la Chişinău, portalul www.stiripozitive.eu anul trecut, la 1 martie, dar ne pare că facem asta de când ne ţinem minte. Aceşti oameni care fac ştirile pozitive în Republica Moldova au şi un nume – Igor, Aurelia, Irina, Grigore, Steluţa, Eugeniu, Cristi şi Nina. Iar oamenii care ne susţin în acest demers au şi ei un nume: Fundaţia Est-Europeană.

Suntem însă mai mulţi aici care credem că veştile bune îi pot inspira pe oameni la fapte bune. Am simţit împreună cum ştirile pozitive sunt molipsitoare şi vrem să mergem cu acest diagnostic mai departe.

RomaniaPozitiva: Ce v-a mânat în lupta pentru informaţia pozitivă?

Știripozitive.eu: Poate faptul că unii dintre noi au copii şi vor să poate să-şi împărtăşească în familie noutăţile zilei care sunt altele decât cele de la televiziuni, cu accidente şi politică.

Şi la sigur în lupta asta ne-a mânat şi faptul că ştim în Moldova există milioane de oameni care trăiesc şi noi aflăm doar despre cei care mor. Aducem în ştiri oamenii, lucrurile, locurile şi evenimentele care ne descreţesc frunţile şi care ar putea să ne facă mai optimişti cu privire la viaţă în general.

Şi am mai descoperit că în Republica Moldova există viaţă şi dincolo de Chişinău şi aducem această viaţă comunitară pe site ca să fie cunoscută de mai multă lume.

Avem suporteri – profesionişti din acelaşi domeniu al jurnalismului, vedete şi alţi oameni care îşi văd bine de treaba lor – care s-au asociat ideii noastre şi susţin această luptă, această inspirație a știrilor pozitive împotriva conspirației veștilor rele.

RomaniaPozitiva: Ce schimbare aduce proiectul vostru pentru cititorii din Moldova?

Știripozitive.eu: Este o contribuţie la jurnalismul care dă speranţe. 

RomaniaPozitiva: Care este reacţia presei din Chişinău la proiectul vostru? Dar a cititorilor?

Știripozitive.eu: Vrem să credem că aceste reacţii sunt aşa cum sunt ştirile noastre: pozitive. Şi avem motive să credem asta când vedem că ne vin sugestiile lor, scrise, fotografiate sau filmate, despre cine merită să ajungă pe Ştiripozitive.eu. Şi reacţia principală pe care ne-am dorit-o la început se conturează deja când eroii descoperiţi de noi ajung pe alte pagini şi la televiziuni şi au ocazia să vorbească despre lucrurile pe care le fac sau despre evenimentele pe care le-au organizat ca să facă bine altor oameni.

Şi ce altă reacţie a cititorilor poate fi mai potrivită pentru noi dacă deja ne urmăresc, ne caută, ne sugerează „oameni şi locuri dragi”? Şi ne încurajează mult şi calitatea acestor cititori ai noştri.

RomaniaPozitiva: Şi mai departe ce?

Știripozitive.eu: Şi mai departe mai mult. Să existe mai multe ştiri pozitive astfel încât să nu le mai căutăm şi să ne căutăm de treabă cu alte lucruri frumoase.

RomaniaPozitiva: Daca Moldova este o veste bună, atunci despre ce este?

Știripozitive.eu: Este poate despre nuanţele multe ale toamnei spre deosebire de singura culoare de cafeniu din alte ţări. Poate că este despre Chişinăul năucitor de verde vara. Şi despre oamenii care şi-au văzut de treabă în cele 917 zile cât Republica Moldova nu a avut Preşedinte, iar viaţa a mers mai departe.

Multă vreme ştirea pozitivă la noi era „a murit capra vecinului”. Acum vestea bună este că ce bine e că măcar iedul cel mic a supravieţuit.

RomaniaPozitiva: Un gând pentru vizitatorii RomaniaPozitiva.ro?

Știripozitive.eu: Gândul nostru comun este ca Romania Pozitivă să nu se termine niciodată.

 

Mulțumim Știripozitive.eu! Mult succes!

Interviurile RomaniaPozitiva, noiembrie 2012

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.