Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

STARTUP Program, webinarii sustinute de antreprenori, investitori si experti + 15.000 EUR premii

0

Junior Achievement Romania lanseaza o serie de webinarii sustinute de antreprenori, investitori si experti din mediul de afaceri pentru studentii care vor sa afle cum se lanseaza si conduc afacerile reale. Aceste intalniri ofera studentilor oportunitatea de a interactiona direct cu invitatii si de a beneficia de experientele, perspectivele si expertiza acestora.

Webinariile au loc in cadrul StartUp Program, un program european de practica antreprenoriala prin care echipe de studenti isi piloteaza ideile de afacere, testand viabilitatea produsului sau a serviciului pe piata.

startup programMai mult, studentii au posibilitatea de a echivala cu practica de specialitate de la facultate proiectul lor de antreprenoriat, prin care discuta cu finantatori, furnizori si clienti potentiali, realizeaza un prototip si chiar si prima vanzare, facand primii pasi catre o afacere reala fara a intampina toate obstacolele cu care s-ar confrunta pe cont propriu.

Mai multe informatii despre program si webinarii sunt disponibile pe startup.jaromania.org, unde sunt detaliate si posibilitatile de echivalare a activitatilor ca si practica de specialitate si de participare la competitia Compania Anului 2013, unde echipele pot castiga pana la 15.000 EUR  pentru dezvoltarea afacerii.

Programul este implementat in Romania de catre catre Junior Achiement – Young Enterprise Romania cu suportul partenerilor BCR, Enterprise Investors, Ernst&Young, Hyundai, Intel, Microsoft, SAP, cat si cu sustinerea Primariei Municipiului Bucuresti.

Studentii care au o idee pe care vor s-o puna in practica, care sunt curiosi sa vada daca antreprenoriatul este pentru ei, care vor sa exerseze un set de competente necesare pe piata de munca moderna, sau care pur si simplu cauta o experienta diferita, pot contacta profesorii coordonatori StartUp din cele 27 de universitati partenere din tara sau Junior Achievement Romania lastartup@jaromania.org.

DESPRE JUNIOR ACHIEVEMENT ROMANIA

logo JARJunior Achievement – Young Enterprise Romania (JAR) este o organizatie nonprofit fondata in anul 1993, parte a Junior Achievement Worldwide® SUA si Junior Achievement – Young Enterprise® Europe. Junior Achievement este cea mai mare si mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala.  In Romania, programele oferite de JAR sunt urmate de peste 1.300 de institutii de invatamant si sunt implementate in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si cu mediul de afaceri.  Pentru mai multe detalii, vizitati www.jaromania.org.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.