Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scrisoare deschisă către cititorii din companiile de software din România

0

autor text Victor Miron, invitat la rubrica Dreptul la Cuvânt

Dacă ești implicat într-o companie care dezvoltă software în România te rog să citești această scrisoare până la final.

Dă-mi voie să încep cu o poveste. Acum o lună mi-am schimbat poza de profil pe Facebook cu una în care mi se văd doar umerii și cartea pe care o citeam. Am făcut asta deoarece cred că, din multe puncte de vedere, ceea ce citim ne reprezintă și ne recomandă mult mai mult decât coafura sau culoarea ochilor.

Pe măsură ce terminam o carte și o începeam pe următoare îmi schimbam și poza de profil astfel încât să se vadă lectura curentă. Mai mulți prieteni au început să citească și ei aceste cărți.

Așa că împreună cu Adela Mureșan am pornit campania Cărțile pe față. Acum o săptămână am convins librăria Bookstory din centrul Clujului să ofere 10% reducere la cărți persoanelor care au poze de profil pe rețelele de socializare cu ei citind sau cu coperta cărții favorite.

Deja câteva sute de persoane au făcut asta. Chiar și unele persoane cunoscute au îndrăznit să își facă publice lecturile: de la Daniel Buzdugan (Radio Zu) până la prof. univ. dr. Dorel Gaina.

În plus câteva magazine online și-au anunțat dorința de a intra și ele partenere în campanie și să ofere reduceri persoanelor care au cărțile pe față pe rețelele de socializare.

Aici avem nevoie de ajutorul tău. Vrem să construim un instrument (site / platformă / aplicație de Facebook) care să valideze că o persoană are cărțile pe față sau, dacă nu are încă, să îl ajute să își pună un ”bagdge” cu o carte sau chiar coperta cărții preferate drept fotografie de profil. Astfel să poată primi reducerea de la maginul online.

Știu că multe companii de soft au biblioteci interne și că așa promovează cititul în rândul angajaților. Prin ce propunem noi ai putea să faci și mai mult pentru cauza cititului și ai putea să te remarci printre celelalte companii de profil.

Căutăm suportul unei companii de software care să aloce câteva ore de programare pentru a da cărțile pe față. Vrem să facem acest instrument să funcționeze la nivel de România și ulterior chiar internațional (unde cel mai probabil se va numi BookFace). Dacă vrei să ne ajuți să promovăm lectura într-un mod mai inedit te rog să ne scrii un email la miron.victor@gmail.com.

PS: Aici sunt câteva din aparițiile în presă despre campania Cărțile pe față:
– în România Pozitivă despre reducere de la Bookstory – 1.9k Facebook likes
– Cartea la schimb la service: România PozitivăAdevărulLookTV
– Cititorii călătoresc gratuit cu transportul în comun: LookTV
– plus încă o serie de reportaje TV care încă nu s-au difuzat
bookface

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.