Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prieteni Fara Frontiere la Cluj-Napoca!

0

“Friends without Borders”, evenimentul naţional coordonat de către Erasmus Student Network (ESN) România şi organizat de către filiala ESN Cluj-Napoca, are loc în perioada 6-8 Aprilie 2012.

Participanţii, 250 la număr, sunt studenţi Erasmus străini ai Universităţilor din Iaşi, Timişoara, Braşov, Bucureşti, Alba-Iulia, Târgu-Mureş, Suceava, Sibiu, Oradea şi desigur Cluj-Napoca.

Înca din prima zi, studenţii vor interacţiona în cadrul unui training cu tema “Comunicarea într-un mediu multicultural”, sesiune susţinută de un expert în domeniul relaţiilor internaţionale. Socializarea între participanţi va continua la vânătoarea de comori, special pregătită de către voluntarii ESN Cluj-Napoca, pentru a oferi o perspectivă interactivă şi captivantă asupra oraşului.

Organizatorii au pregătit şi de această dată o surpriză participanţilor! Atât clujenii, cât şi studenţii, sunt aşteptaţi Sâmbătă, 7 Aprilie 2012, în Piaţa Avram Iancu, să formeze cel mai mare lanţ umanitar, prin care se doreşte sensibilizarea opiniei publice cu privire la barierele de limbă, etnie, culoare, rasă, şi de a demonstra că acestea pot fi combătute prin prietenie, solidaritate şi unitate între toate statele.

Evenimentul “Friends without Borders” face parte din seria de evenimente programate de către asociaţie pentru acest an aniversar, in care programul Erasmus împlineşte 15 ani în România şi 25 la nivel european. Luna Martie a.c. a adus Erasmus Student Network (ESN) România premiul cel mare la categoria “Educaţie şi Învăţământ”, distincţie acordată în cadrul Galei Premiilor Radio România
Cultural.

Partenerii acestui eveniment sunt: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Transilvania Live, Lume Bună!, RomâniaPozitivă, AIESEC România, Evenimente Studenţeşti, Thevents, Napoca Forum, NAPOMUN şi Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj-Napoca.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.