Plimbare prin ploaie

0

autor text: Andra Calenic, la rubrica Dreptul la Cuvant

Ploaia şi-a făcut de cap zilele astea, fără să se sinchisească de faptul că e vară şi că poate ne-am dori să cochetăm mai mult cu soarele, în timp ce gândul ne zboară la vacanţă şi la plimbări leneşe prin locuri necunoscute.

Când cerul se înnorează îmbufnat, celor mai mulţi oameni le piere cheful de muncă, de ieşit în oraş sau de făcut orice altceva ce presupune entuziasm şi bună dispoziţie. Ideea de a merge prin ploaie şi a face slalom printre bălţi, în timp ce cu o mână ţii umbrela şi cu cealaltă încerci să-ţi aperi geanta de apă poate da fiori, mai ales dacă ai de umblat cu treburi „serioase”, în locuri unde e nevoie să te prezinţi punctual şi curat.

Însă o plimbare prin ploaie poate fi şi altfel: slow, cu sufletul atent şi relaxat, fără grija că trebuie să fii ca scos de la cutie.

Alege o încălţăminte pe care te poţi baza şi îmbracă-te colorat. Acum serios, dacă afară e cenuşiu, de ce trebuie să fii şi tu la fel? Nu e mai bine să-i faci în ciudă vremii, purtând roşu şi verde şi portocaliu sau orice alte culori te încântă pe tine? Înarmează-te cu o umbrelă sau o pelerină de ploaie. Desigur, dacă eşti mai curajos, poţi să te lipseşti de astfel de accesorii şi îţi testezi şi imunitatea cu ocazia asta.

o plimbare prin ploaie in  herastrau

Mirosul teilor este mai puternic, iar culorile frunzelor prind viaţă şi se transformă într-un verde vesel, intensificat parcă în Photoshop. Nuanţele cerului te pot surprinde cu îndrăzneala cu care se aştern în valuri în spatele norilor. Puţini se încumetă să se plimbe pe ploaie, aşa că parcurile sunt doar pentru tine, cu aleile libere cât vezi cu ochii. Nu mai trebuie să te temi că va da peste tine vreun biciclist năstruşnic sau vreo minge scăpată de cine ştie unde. De data asta nu e nevoie să ocoleşti bălţile – ai încredere că maşina ta de spălat nu se va supăra dacă va avea de curăţat câteva picături în plus. E vorba de apă şi noroi, până la urmă, nu de reziduuri nucleare. Şi în timp ce oamenii se agită şi se grăbesc de parcă ar fi sfârşitul lumii, tu te plimbi încet, în ritmul tău, fără nicio grijă din lume.

Cel mai plăcut e când ajungi acasă, îţi dai jos hainele ude şi faci un duş cald, înconjurat de aromele preferate. Cu mintea împrospătată, te aşezi în cel mai confortabil loc din casă, fie că e fotoliul, taburetul din bucătărie sau scaunul de pe balcon, şi îţi tragi sufletul în compania unui ceai bun.

N-a fost chiar aşa de rău, nu? 🙂

—————————–

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:)

Pentru mai multe pilule de optmism, încearcă şi aici:

Zâmbet şi sănătate
blog despre starea de bine:)

——————————–

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.