Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pierdut Bucuresti. Oferim Recompensa!

3

Concurs de explorare urbana 29, 30 mai 2010!
Căutăm Bucureştiul. Bucureştiul locurilor deja ştiute sau neştiute, Bucureştiul clădirilor pe lângă care trecem adesea, dar nu întotdeauna le şi vedem. Vrem să găsim Bucureştiul pierdut, ascuns în casele şi clădirile bucureştene şi să încercăm să îl salvăm.
Te invităm să îl căutăm împreună, în weekendul 29 -30 Mai, la concursul de explorare urbană “În căutarea Bucureştiului pierdut”.

Timp de 2 zile, 20 de echipe se vor întrece în a îndeplini probe care mai de care mai participative! În fiecare zi vom descoperi  spaţiul Bucurestiului de azi şi de altădată:                                              .

Echipele vor fi împărţite în două, 10 echipe vor concura  sâmbătă , 29 mai, pe Labirintului, Calea Calarasilor si Magheru. Celelalte 10  vor explora duminică  pe Caderea Bastiliei, Lascar Catargiu şi Eminescu.

La sfârşitul fiecărei zile vom înmâna echipei câştigătoare o recompensă ce va ajuta caştigătorii să continue căutarea: două bicilete portabile. O să avem cu noi  arhitecţi şi urbanişti,  cu care să stăm la poveşti despre stilurile de arhitectură ale Bucureştiului de altădată, păstrate astăzi prin clădiri care de cele mai multe ori au devenit invizibile pentru autorităţi şi incomode pentru antreprenori; surprize pe traseu şi un spaţiu  creat pentru ca NOI să le spunem LOR, Primăria Bucureşti şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cum vrem să arate Bucureştiul NOSTRU.

Înscrierile sunt deschise săptămâna asta pe www.bucurestiulpierdut.ro, spaţiu online în care poţi şi semnala pe harta interactiva a oraşului case frumoase sau clădiri monument sub ameninţarea demolării sau a degradării, pentru a genera împreună propuneri de valorizare a acestor clădiri patrimoniu.  Ne găseşti şi pe Facebook “In cautarea Bucurestiului Pierdut” si pe twitter  #CautBucurestiul

UPDATE, 18 mai 2010: Mai sunt 32 de locuri deschise în concurs.

Concursul de explorare urbană dă startul proiectului cu acelaşi nume În căutarea Bucureştiulu Pierdut, ce va promova către autorităţi planuri de valorizare a patrimoniului din aceste zone, prin întălniri de consultare cu cetăţenii şi grupul de experţi, petiţii şi scrisori deschise şi o expoziţie foto. Proiectul este desfăşurat de Centrul de Resurse pentru Participare Publica (www.ce-re.ro), Asociaţia Salvaţi Bucureştiul (www.salvatibucurestiul.ro ) şi Asociaţia Bucureşti (www.asociatiabucuresti.ro ), cu sprijinul EEA Grants şi CEE Trust.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention Pierdut Bucuresti. Oferim Recompensa! | RomaniaPozitiva -- Topsy.com

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.