Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ONGFest vă oferă muzică, bine și frumos weekend-ul acesta!

0

ONGFest scoate la lumina verde a Parcului Tineretului (Bucuresti) tot ce e mai bun în România solidarității.

Având ca deviză “Cine schimbă azi o stradă, mâine schimbă-o țară-ntreagă”, membrii și voluntarii a peste 150 de asociații, fundații și întreprinderi sociale vor să demonstreze că binele face bine. Vino și tu să te molipsești de bine și să afli cum poți face ca în jurul tău să fie mai bine și mai frumos! Voluntarii asociațiilor prezente, vedete mai mici sau mai mari, vor anima scena ONGFest cu muzica și dans, tradiții populare, teatru de marionete, jocuri, jonglerii cu lumini și foc și multe alte suprize. La corturi, voluntarii asociațiilor prezente te vor învăța multe alte lucruri utile și plăcute!

În  2011, la ultima ediție a ONGFest, aproape 60.000 de români au făcut cunoștiință cu România binelui, cu cei care își dedică timpul, energia și imaginația pentru ca împreună cu cei din jurul lor (inclusiv tu!) să trăiască într-o țară în care se poate și altfel.

Și pentru că muzica descoperă mai repede binele și frumosul din oameni, cei mai inimoși muzicieni își dedică benevol timpul și talentul pentru tine. La scena evenimentului au acceptat să fie frumoși alături de voi: Butterflies in My Stomach, TiPtiL, East Roots, Popas Band, Ad Hoc și Les Elephantes Bizarres!

Ad Hoc înseamnă spectacol, energie și ritm. Trupa are în repertoriu melodii adunate de pe toate teritoriile lumii sau compoziții proprii, care au în comun influența medievală. Cu două viori, chitară, violoncel, contrabas și două percuții, Ad Hoc cântă o muzică plină de forță, care cucerește orice audiență. Pornit din Transilvania, proiectul muzical Ad Hoc cucerește oraș după oraș. Trupa a avut participări la festivaluri din întreaga țară (până acum 5 recitaluri la Pro Isoria Fest, cap de afiș la Festivalul Medieval de la Alba Iulia și la Festivalul Istoric Ghimbav, Padina Fest, ”Dilema Veche”, Zilele Cetății Oradea, StudFest, IRAF etc. etc.).  Ad Hoc este singura trupă de inspirație medievală din România acceptată pe scene mari, alături de trupe din mainstream.

Butterflies in My Stomach (BiMS) este una dintre cele mai cunoscute, respectate şi dorite formaţii de nu-jazz, funk, şi acid-jazz din România. BiMS a fost prezentată de BBC, ca fiind una dintre puţinele trupe care promoveaza acid-jazzul în România („Romanian Underground” – BBC – 20.12.2005). La sfârşitul lunii august 2006, BiMS a fost selectată printre cele mai bune trei trupe noi din lume, la secţiunea Electronic, în urma unui concurs iniţiat de casa de discuri Sony şi prestigioasa publicaţie Billboard. Butterflies in My Stomach se definește simplu: „special vibes for special people”.

Trupa East Roots s-a înființat în 2009 și a apărut pe scena muzicală românească cu un sound nou care îmbina Drum& Bass, Reggae, Ska și Dancehall cu pasaje de sitar  și nai. Cu experiență în genuri muzicale foarte diferite, care variază de la jazz și muzica clasica la dub si rock, membrii trupei au reușit să creeze conceptul East Roots. “From the east to the west, from the north to the south, we come with positivity take ovar your sound.”

Dacă ar fi să definim stilul trupei Les Elephants Bizarres, putem spune că este un amestec de  ”electro-pop-rock”. Însă presa a catalogat prestațiile trupei pe rand la disco-punk, indie-rock, indie-pop, alternative, funk-rock. În 2009 Les Elephants Bizarres au cântat în deschiderea celui mai important festival din România, apărând pe scena cu trupe de renume precum Motorhead și Moby la B’ESTFEST. Les Elephants Bizarres au participat și la Stufstock, Funk Rock Hotel și Underlondon. Câteva melodii ale trupei sau plasat foarte bine și în unele topuri radio, exemplu ”Hello says the devil” a ajuns pe locul 1 la City Fm, în topul celor mai bune piese românești, iar ”Have No Fear” a ajuns pe 2 în topul internațional la Radio Guerrilla, fiind difuzat în heavy-rotation timp de noua săptămâni. Trompa sus!

Popas Band este o trupă formată din oameni care nu mai cred în sintagma „ce vrea publicul”. Formată în septembrie 2006 de catre Marius Popa (Spin, Latin Expres, Jukebox, Foisorul de Foc), Popas Band cântă o muzică sinceră bazată foarte tare pe mesaj, melodiile fiind scrise și înregistrate într-o perioadă de circa 2 ani. Piesele de pe primul album, „Flickering Hostile” sunt compuse integral, muzică și text, de catre Marius Popa și au stiluri destul de diferite, de la funk la rock trecând prin pop. Melodiile sunt interpretate cu aceeași naturalețe ca și într-un concert de club.

Trupa TiPtiL a fost înfiintata în septembrie 2009, de Bujor, Cretu și Ciprian (membri ai fostei trupe Baba Novac) împreuna cu Raluca. TiPtiL reușește sa îmbine jazz-ul cu funk, dance, reggae și multa veselie. Amestecul inedit și energia incredibilă a trupei fac din TiPtiL un produs musical unicat pe piața româneasca și nu numai. Definiția stilistică este jazzagefunkdancefun, un nume nemaiauzit, care încearca sa exprime, în afara de stilul muzical, atitudinea și starea de spirit a trupei. Muzica TiPtiL este expresia unică a împletirii personalităţilor membrilor formaţiei, se revarsă în adieri sonore firav-agresive-senzual-lascive-dansant-melodioase-armonios-izbitoare-creativ-colorat-înălţătoare. Cu alte cuvinte şi fără a mai folosi prea multe figuri de stil, muzica TiPtiL trăieşte!

Program artisti la scena ONGFest

Vineri 17 mai, ora 18.30 – trupa Butterflies in My Stomach

Vineri 17 mai, ora 19.30 – trupa Popas Band

Sambată 18 mai,  ora 19.00 – trupa TiPtil

Sambată 18 mai, ora 20.00 – trupa East Roots

Duminică 19 mai, ora 18.30 – trupa Ad Hoc

Duminică 19 mai, ora 19.30 – trupa Les Elephants Bizzares

afis ongfest

Mai multe detalii despre programul artistic la scena ONGFest pe www.ongfest.ro, www.facebook.com/ONGFest, www.facebook.com.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.