Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noaptea muzeelor, 15 mai 2010

4

In 15 mai 2010 se intampla Noaptea Muzeelor, editia 2010!

Noaptea muzeelor este un eveniment initiat de Franta care are loc anual in luna mai. In acest an, el este pe 15 mai, mai exact in noaptea dinspre 15 mai spre 16 mai. Numeroase muzee din Europa nu numai ca se vor putea vizita gratuit in aceasta noapte, dar ele au pregatit oaspetilor si numeroase surprize: expozitii speciale, proiectii de filme, concerte diverse, happeninguri etc.
Romania este si ea activa in acest program european. Anual sunt tot mai multe muzee implicate si tot mai multe persoane care participa la programele propuse de acestea. Unele muzee au raportat chiar ca numarul vizitatorilor care au participat numai la evenimentele proprii a depasit 15.000.

In 2010 si-au anuntat deja programele pentru Noaptea muzeelor 22 dintre muzeele membre ale Retelei Nationale a Muzeelor (dintre care 7 din Bucuresti), la care se mai adauga si altele care nu fac parte din aceasta organizatie. Peste douăzeci de muzee din toată România sărbătoresc în anul 2010 evenimentul.

Noaptea muzeelor în Bucureşti

În noaptea de 15 mai 2010, muzeele bucureştene îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive.

Muzeul Naţional de Artă al României: 16:00 – 04:00
Muzeul Naţional de Artă Contemporană: 21:00-05:00
Muzeul Naţional de Geologie: 19:00 – 01:00
Muzeul Naţional „George Enescu”: 20:00 – 05:00
Muzeul Naţional de Istorie a României: 18:00-03:00
Muzeul Naţional al Literaturii Române: 10:00 – 03:00
Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”: 20:00 – 01:00
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”: 10:00-14:00
Muzeul Ţăranului Român: 18:00 – 2:00
Muzeul Municipiului Bucuresti – Se actualizeaza

(foto Florin Ghinda, 2009)

Evenimente conexe:
Anaid Art Gallery: 20:00 – 02:00

Noaptea Muzeelor la nivel naţional

Peste douăzeci de muzee din toată ţara sărbătoresc în anul 2010 Noaptea muzeelor, propunând publicului expoziţii diversificate, spectacole, proiecţii şi evenimente speciale interactive.
Muzeele din ţară care vă invită să sărbătoriţi Noaptea Muzeelor sunt:

Complexul Muzeal Arad
Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi
Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa
Complexul Naţional Muzeal ASTRA
Muzeul Casa Mureşenilor Braşov
Muzeul Judeţean Teleorman
Muzeul Naţional al Petrolului Ploieşti
Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova
Muzeele Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca
Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei
Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva
Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti
Muzeul Judeţean Argeş
Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia
Castelul Corvinilor Hunedoara

Lista muzeelor participante la Noaptea Muzeelor se actualizeaza periodic pe site-ul noapteamuzeelor.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

4 comentarii

 1. Pingback: Tweets that mention Noaptea muzeelor, 15 mai 2010 | RomaniaPozitiva -- Topsy.com

 2. avatar

  Se pare ca si Muzeul Aviatiei e deschis.
  Si cum e posibil sa fie inchis in curand, ce ziceti, mergem sa il vizitam?

  str Fabrica de Glucoza nr 2-4 e adresa!

  Ne vedem acolo!!!

 3. avatar
  Florin Ghinda on

  @Flori, multumim pentru mesaj!

  Suna interesanta propunerea cu Muzeul Aviatiei. Presupun ca este in Bucuresti, strada Fabrica de Glucoza nr. 2-4.

  Speram sa fie vreme buna…

 4. Pingback: Noaptea Muzeelor in Romania, 19 mai 2012 « « Inimă de Român Inimă de Român

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.