Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

NECESAR: prima platformă gratuită pentru promovarea artei populare şi zece expoziţii de artizanat tradiţional

0

World Vision lansează prima platformă gratuită pentru promovarea artei populare şi zece expoziţii de artizanat tradiţional

lansare tdls2

Fundaţia World Vision România a lansat astăzi, 9 octombrie 2013, la Muzeul de Etnografie al Transilvaniei din Cluj – Napoca, „Târgul de la sat”, prima platformă online gratuită destinată promovării meşterilor populari – www.targuldelasat.ro, realizată în cadrul proiectelor „Atelierul de meşteşuguri”. Concomitent, am dat startul unei serii de zece expoziţii de obiecte meşteşugăreşti care vor fi organizate în lunile de iarnă în Transilvania de Nord. 

printscreen Targul de la sat

 

Cele zece expoziţii vor fi la dispoziţia iubitorilor de artă populară, în perioada 15 octombrie 2013 – 15 martie 2014, în pensiuni din judeţele Bihor, Bistriţa – Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu – Mare şi Sălaj.

Obiectele prezentate în cadrul expoziţiilor pot fi comandate şi pe internet – World Vision România aduce „Târgul de la sat” la doar un click distanţă de cei care duc lipsă de timp şi preferă cumpărăturile online.

mester hodor palagutaObiectivul platformei “Târgul de la sat” este să prezinte celor pasionaţi de arta popularӑ obiecte autentice de artizanat românesc, lucrate de beneficiarii proiectelor Atelierul de meşteşuguri. În lipsa costurilor asociate vânzării directe (transport, închiriere spaţiu, taxe de expunere etc), artizanatul tradiţional devine mult mai accesibil. Totodată, demersul nostru vine în sprijinul meşterilor aducând produsele acestora în apropierea unei pieţe largi şi ajutându-i să îşi crească notorietatea.

Viziunea noastră pe termen lung pentru catalogul “Târgul de la sat” este ca acesta să devină puntea de legătură între meşterul din mediul rural, până acum anonim şi  greu de găsit, şi iubitorii de artă populară din oraşe. 

Înscrierea în catalog este gratuită şi deschisă în continuare tuturor meşteşugarilor, indiferent de meşteşugul practicat, care locuiesc în mediul rural, în regiunile Sud – Vest Oltenia şi Transilvania de Nord, respectiv în aria de desfăşurare a celor două proiecte “Atelierul de meşteşuguri”. Înscrierile se fac online şi la Centrele de Informare şi Consiliere pentru Meşteşugari deschise la sediile World Vision din Cluj şi Vâlcea şi la liceul UCECOM din Craiova.

lansare tdls

Fundaţia World Vision România desfăşoară proiectele „Atelierul de meşteşuguri” în cadrul Programului pentru agricultură şi dezvoltare economică care promovează investiţiile în capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltării economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung, în acord cu valorile şi tradiţiile locale. World Vision România încurajează acest proces pentru a îmbunătăţi condiţile de trai ale familiilor cu scopul final de a oferi copiilor şanse sporite de educaţie, dezvoltare şi bunăstare.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.