Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Înscrie ONG-ul tău la CivicVox și beneficiezi de sprijin în marketing şi comunicare din partea IAA Young Professionals!

1

IAA Young Professionals sprijină mediul ONG prin CivicVox

CivicVox dă voce ONG-urilor

IAA Young Professionals România, a început înscrierile pentru proiectul CivicVox, care are scop  suportul ONG-urilor în vederea elaborării, adoptării şi implementării unor strategii mai eficiente de marketing şi comunicare. Echipe de tineri profesionisti din Marketing și Comunicare vor propune modalități de comunicare adaptate nevoilor organizațiilor, pe care le vor implementa împreună cu studenți voluntari.

ONG-urile care doresc să beneficieze de sprijinul IAA Young Professionals România se pot înscrie  trimiţând o scurtă descriere a organizaţiei (misiune, acţiuni precedente, proiecte în desfăşurare, număr membri ş.a.) la adresa civicvox@iaayp.ro sau completând acest formular până la data de 1 martie 2012. Aplicațiile trimise după această dată vor fi luate în considerare pentru următoarele selecții.

De asemenea, studenţii sau alte persoane voluntare care doresc să facă parte din echipele de implementare, pot să utilizeze aceeaşi adresă de e-mail pentru a obţine mai multe detalii.

“Noi credem în puterea comunicării de a face lucrurile bune și mai bune și de aceea vrem să ajutăm ONG-urile să își facă vocea și mai auzită. Știm că resursele sunt limitate în aceste organizații și de aceea le susținem punând experienţa noastră și pasiunea la lucru într-o manieră care să ne reprezinte şi în care efortul nostru să conteze – ne implicăm activ și voluntar în comunicarea proiectelor organizațiilor non-guvernamentale”, spune Nicoleta Deliu, Preşedinte IAA Young Professionals România.

 

CivicVox este un proiect de consiliere în comunicare pentru ONG-urile care au nevoie de suport în această zonă.

Cum se derulează Civic Vox? Proiectul presupune mai multe etape:

  • Selecția ONG-urilor;
  • Consultarea acestora în vederea construirii unui brief de comunicare;
  • Realizarea unor sesiuni interne IAA YP de brainstorming / generare de idei;
  • Realizarea și livrarea unui plan final de comunicare;
  • Găsirea unor persoane voluntare (în special studenți) care să se implice în implementarea planului de comunicare; susținerea acestor persoane voluntare în vederea obținerii de rezultate optime în punerea în practică a planurilor generate.

“Nu ne rezumăm doar la a ajuta câteva ONG-uri într-un moment punctual cu o idee sau un set de acţiuni, ci şi la a sprijini în implementare şi a educa si mentora persoane cu o experienţă practică mai limitată în comunicare, dar care vor să învețe mai mult.”, puncteză Ioana Sigarteu, manager de proiect CivicVox.

CivicVox se derulează, în paralel, la Bucureşti şi Cluj-Napoca, fiind primul proiect al asociaţiei implementat simultan în cele două centre.

 

IAA Young Professionals este un program al International Advertising Association ce reuneşte tineri profesionişti sub 30 de ani sau studenţi în ani terminali, atraşi de pasiunea comună pentru domeniul marketingului şi comunicării.

În întreaga lume,  IAA YP înseamnă peste 1000 de membri, filiale în 12 ţări şi un proces activ de extindere în alte pieţe.

Cele mai importante proiecte dezvoltate de IAA YP în România sunt Serile YP, GalerIAA,  CompetiţIAA, Midsummer Party, conferinţele Marketing Innovation şi B(rand) Yourself. Pentru mai multe detalii vă rugam să vizitaţi www.iaayp.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.