Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala Premiilor Participării Publice 2012

0

Gala Premiilor Participării Publice – ediția a Iva

 

CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publică organizează cea de-a patra ediţie a Galei Premiilor Participării Publice – G3P* joi, 25 octombrie 2012, ora 18.00, la sala ARCUB (Str. Batiștei nr. 14, Bucureşti). Până acum, cele trei ediții ale Galei Premiilor Participării Publice – G3P au adus pe scenă 33 de ONGuri, cetățeni și primării care au arătat că deciziile despre bunul mers ale unei comunităţi, fie ea oraş, comună sau chiar ţară nu trebuie să fie luate în spatele ușilor închise.

Și anul acesta pe scena G3P vor fi premiati oameni care luptă pentru comunităţile lor, oameni care nu se mulţumesc să trăiască în tipare şi care acţionează pentru decizii publice echitabile. Aceştia, cetăţeni, organizaţii şi instituţii sunt „personajele care au schimbat filmul”.

Cei înscrişi la Gala anul acesta au luptat pentru: modificarea legii adopţiei, modificarea legii pentru acordarea indemnizațiilor de creștere a copiilor, crearea unui centru de zi pentru persoanele nevăzătoare, crearea de resurse de apă potabilă într-o comunitate din Prahova, instituirea de mecanisme de sprijinire a firmelor ieșene de către autoritățile publice locale și județene etc.

„Există puține cazuri în care administrația se consultă cu cetățenii atunci când ia o decizie. Există puține cazuri în care cetățenii și organizațiile se mobilizează și spun administrației ce își doresc. Existe puține cazuri în care aceștia doi – administrația și societatea civilă – se așează la aceeași masă și stabilesc împreună cum ar trebui să se întâmple lucrurile. Totuși, astfel de inițiative există și merită cunoscute pentru că ele reprezintă normalitatea. Normalitate pe care trebuie să o arătăm tuturor”, a precizat Oana Preda, director CeRe.

Ediția a patra a Galei Premiilor Participării Publice este organizată în parteneriat cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) prin Programul Tineret în Acțiune, Institutul Aspen România, Universitatea Babeș – Bolyai și Fundația Româno – Americană. Partenerii media ai acestei ediții sunt: DigiTV, RFI, Adevărul, Dilema Veche, Decât o Revistă, StiriONG.ro, Administratie.ro, Romaniapozitiva.ro, CSRevolution.inspirebusiness.ro, Le Petit Journal, Privesc.eu. Această ediție G3P beneficiază și de sprijinul Business Event & Travel, Hot Events, Zebra Catering, Fii/design, The Workshop, Jidvei, Hellenic Coca-Cola, Smartlink Communications, Dan Ungureanu, Asociația Oricum, Umbra Studio, Tipografia Tranger și Placebranding Factory. 

www.ce-re.ro/g3p / facebook: @Gala.G3P / g3p@ce-re.ro

Gala Premiilor Participării Publice – G3P este un eveniment anual care premiază cetățeni, organizații sau autorități publice, care prin acțiunile lor reușesc să determine schimbarea sau adoptarea unei decizii publice, în beneficiul comunității pe care o reprezintă.

CeRe s-a născut din convingerea că participarea publică nu este un moft, ci un principiu, care, dacă este folosit în adevăratul sens, poate aduce un câştig important comunităţilor din ţara noastră. La nivel local, CeRe a derulat numeroase proiecte în care au fost implicate autorităţi publice şi cetăţeni în peste 80 de comunităţi din România. În proiectele sale, autorităţile şi cetăţenii, folosind metode de participare inovative, promovate de CeRe, ajung să discute şi să ia decizii de comun acord cu privire la problemele comunităţii.

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.