Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Calea Victoriei te invita la film: Descopera COLTURI DE BUCURESTI ~ Intrare libera ~

0

Fundatia Calea Victoriei deschide cea de a sasea editie a Festivalului Luna Bucurestilor cu o proiectie de film inedita, unde vom gusta din farmecul si povestile Bucurestiului.

Colturi de Bucuresti

Va asteptam miercuri 11 MAI, incepand cu ora 19:00 sa urmarim COLTURI DE BUCURESTI, un colaj de materiale video ce surprind intamplarile si amintirile marturisite cu haz si tandrete de lectorii si colaboratorii nostri, iubitori de Bucuresti: Adina Nanu, Neagu Djuvara, Dan C. Mihailescu, Tiberiu Soare, Georgeta Filitti, Vintila Mihailescu, Eugen Istodor etc.

Gazdele serii vor fi regizorul Vlad Trandafir, autorul proiectului in dialog cu Anita Sterea, istoricul care sustine de opt ani plimbari culturale prin Bucuresti, (re)asezand pe harta mentala a publicului larg cladiri si locuri emblematice pentru viata orasului.

Evenimentul are loc la Palatul Cercului Militar National, in Sala de Cinema (intrarea se face din Blvd. Elisabeta).

Intrarea este libera si se face pe baza de inscriere la contact@victoriei.ro, in limita locurilor disponibile.
Va asteptam sa vizionam impreuna acest colaj de interviuri neconventionale si sa descoperim farmecul orasului ascultand povestile personalitatilor culturale intervievate de regizorul Vlad Trandafir.

Dupa acest eveniment, care deschide festivalul Luna Bucurestilor, urmeaza:

Sambata, 21 mai, Colegiul National Gheorghe Sincai – Noaptea muzeelor – Calatorie in Bucurestiul interbelic
Miercuri, 25 mai, ora 19.00, Cercul Militar National – Conferinta despre reclame si afise din perioada interbelica, cu scriitorul Florin Dumitrescu

Sambata, 28 mai, ora 11.00, Calea Victoriei – o calatorie in Bucurestiul aristocratic, expeditie culturala cu istoricul Anita Sterea

Marti, 7 iunie, ora 19.00, Cercul Militar National – Spectacolul de teatru “Momente si schite”, de I.L. Caragiale, oferit de studentii din anul I ai Facultatii de Teatru, Universitatea Hyperion

Miercuri, 8 iunie, ora 19.00, Hotel Capitol – Lansarea cartii “Noua povesti muzicale”, de Tiberiu Soare

Mail multe detalii gasiti pe www.victoriei.ro.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.