Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fii vizibil în trafic! Campanie de siguranţă rutieră pentru biciclişti

0

Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR.ro), BicicletaPegas.ro si BikeCentral.ro, in parteneriat cu voluntarii Comunitatii Biciclistilor din Bucuresti (CBB) initiaza o campanie de siguranta rutiera pentru biciclisti.

In saptamana 6 – 12 august 2013, biciclistii sunt invitati sa verifice impreuna cu voluntarii Comunitatii Biciclistilor din Bucuresti (CBB) daca bicicletele lor au toate dotarile cerute de legislatia rutiera.

Pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice din România, conducătorul acesteia trebuie să aibă varsta de cel puţin 14 ani. Pe timpul circulaţiei pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligaţi să aibă asupra lor actul de identitate.

În circulaţia pe drumurile publice, bicicleta trebuie să fie:

– prevăzută cu dispozitiv de frânare eficace;

– prevăzută cu un sistem adecvat, funcţional, de direcţie;

– dotată cu sistem de avertizare sonoră; se interzic echiparea şi folosirea sistemelor de avertizare sonoră specifice autovehiculelor;

– echipată în faţă cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare;  este interzisă circulaţia acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace şi dispozitive în stare de funcţionare;

– echipată cu elemente sau dispozitive care, în mişcare, formează un cerc continuu, fluorescent-reflectorizante de culoare portocalie fixate pe spiţele roţilor.

Remorca ataşată unei biciclete trebuie să fie echipată, în partea din spate, cu un dispozitiv fluorescent-reflectorizant de culoare roşie, iar dacă lumina din spate a bicicletei este obturată de remorcă, aceasta trebuie să fie echipată şi cu o lumină de culoare roşie.

Asociatia OPTAR va pune gratuit la dispozitia biciclistilor cate un reflectorizant alb si unul rosu pentru a fi lipite pe biciclete. Pentru roti, se poate alege dintre un set de materiale reflectorizante portocalii sau unul de catadioptri.

fii-vizibil-M

Biciclistii vor putea cumpara seturi de lumini sau sonerii de la  BikeCentral.ro si BicicletaPegas.ro; pentru a sprijini aceasta campanie, cele doua firme vor avea oferte speciale pentru biciclisti, valabile doar pe perioada campaniei. Organizatorii sunt pregatiti pentru a dota 500 de biciclete cu elemente reflectorizante, lumini si sonerii. Ofertele sunt limitate de stocurile produselor aflate in depozitele celor doua firme implicate.

Locul de desfasurare : Parcul Izvor (Bucuresti), capatul aleii dinspre Palatul Parlamentului. Biciclistii sunt asteptati sa participe la aceste intalniri in perioada 6 – 12 august, intre 18.30 si 19.30.

Produsele din oferta bikecentral.ro pot fi cumparate respectand conditiile afisate pe site. Pentru a usura procedurile de achizitie pentru biciclistii bucuresteni, si pentru a reduce costurile de transport, recomandam ca cei interesati sa centralizeze comenzile si sa stabileasca o persoana care sa se ocupe de strangerea banilor, de plasarea si ridicarea comenzii, precum si de distribuirea produselor.

Comenzile pentru produsele din oferta bicicletapegas.ro pot fi cumparate de la sediul lor, de luni pana vineri inte 12.00 si 20.00 iar sambata intre 12.00 si 18.00. In cazul in care ati efectuat comenzi pentru seturile de lumini, cei de la bicicletapegas.ro pot face zilnic livrarea in parc, intre 18.30 si 19.30.

Reflectorizantele puse la dispozitie de catre asociatia OPTAR se vor monta/lipi pe bicicletele aflate la fata locului. Se va distribui cate un singur set pentru fiecare bicicleta care nu are elemente reflectorizante.

OPTAR va organiza si o strangere de fonduri, pe baza de donatii, in scopul sustinerii activitatilor derulate de catre asociatie. Donatiile nu sunt conditionate de primirea seturilor de reflectorizante.

Primirea reflectorizantelor nu este conditionata de efecuarea unei donatii.

OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România) este o asociaţie care susţine dezvoltarea mobilităţii urbane prin oferirea de alternative viabile de deplasare pentru cetăţeni, indiferent cum aleg să se deplaseze: pe jos, cu bicicleta, cu transportul public sau cu autoturismul.

Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti militează pentru dezvoltarea unor politici şi a unei infrastructuri care să încurajeze mobilitatea urbană prin aplicarea normelor europene în domeniu în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii.

BicicletaPegas.ro crede intr-un viitor al Capitalei in care bicicletele si biciclistii nu vor mai fi personaje inedite in trafic si vor fi sustinute si de o infrastructura generoasa si protectiva.

BikeCentral.ro comercializeaza si distribuie piese de bicicleta si motocicleta. Firma a fost inființată în anul 2010, având scopul de a comercializa produse și accesorii de înaltă calitate la prețuri avantajoase.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.