Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre educatie, cariera si angajament civic @ Mentorship for Success

0

Despre cariera, despre educatie si despre spirit civic in Romania? Par cuvine „mari” cand vorbim despre spatiul romanesc mioritic, dar este bine de stiut ca exista multe programe si organizatii care lucreaza cu astfel de concepte.

Ne face placere sa-ti prezentam un astfel de program – Mentorship for Success, marca GRSPSociety. Am discutat cu *Alexandra Enea – din partea organizatiei GRSPSociety – despre educatie, despre nevoile tinerilor din Romania si despre programul de mentorat pentru dezvoltarea viitoarei generatii de lideri ai Romaniei.

Mentorship for Success

RomaniaPozitiva: Care este scopul programului?

Scopul programului Mentorship for Success este acela de a oferi sprijin tinerilor din Romania in a-si construi o cariera de succes. Prin relatia mentor-mentorat ne dorim sa dezvoltam viitoarea generatie de lideri ai Romaniei. Proiectul se adreseaza tinerilor care stiu ce-si doresc in viata, sunt ambitiosi si  doresc sa primeasca sprijin pentru a-si atinge obiectivele intr-un mod eficient, fiind conceput in asa fel incat sa completeze educatia formala prin interactiunea cu romani realizati, care doresc sa se implice activ in cresterea personala a tinerilor.

Conceptul programului presupune trei directii fundamentale de dezvoltare: educatie, cariera si angajament civic.

RomaniaPozitiva: Cine sunt participantii la program?

Participantii programului sunt pe de o parte mentoratii, tineri cu varste cuprinse intre 16 si 26 de ani, ce doresc sa se dezvolte pe plan educational sau profesional. De cealalta parte, sunt mentorii, persoane realizate care fie studiaza sau au studiat in strainatate, fie si-au dezvoltat o cariera intr-o multinationala sau sunt implicati activ in activitati de voluntariat. Important de stiut este faptul ca atat mentoratii, cat si mentorii trebuie sa fie persoane deschise catre o colaborare si catre noi idei, care sa ii ajute sa se dezvolte.

3 argumente pentru a participa la acest program.

1.  Membrii programului vor avea sansa sa interactioneze cu oameni de succes, cu experienta in domeniul lor de interes, care le pot oferi sfaturi utile pentru a se dezvolta atat pe plan personal, cat si profesional, primind informatii legate de la sistemele educationale din Europa, pana la sfaturi personale legate de deciziile pe care le vor lua in viitor.

2. Proiectul incurajeaza schimbul de idei intre membri, atat in cadrul relatiei mentor-mentorat, cat si intre tinerii implicati in proiect. Lunar, vom organiza evenimente, sub forma unor mini-conferinte, traninguri pe teme de interes pentru mentorati, prin care aiba ocazia sa impartaseasca idei si sa creeze o retea de suport.

3. Feedbackul este o modalitate de a ne imbunatati modul de lucru, astfel ca acest membrii acestui program pot beneficia, prin structura pe care proiectul o are la baza, de un feedback continuu din partea mentorului, dar si a celorlalti membri.

RomaniaPozitiva De ce crezi ca are nevoie Romania in aceasta perioada?

In momentul de fata este nevoie sa incurajam tinerii sa invete si sa se dezvolte in domeniile lor prin orice metoda pe care o au la dispozitie, sa le aratam ca le sunt recunoscute si apreciate cunostintele si, cel mai important, ar trebui ca Romania sa isi doreasca sa tina aproape tinerii pentru ca ei sunt cei care pot aduce o schimbare.

*Cine esti?

Sunt studenta in ultimul an la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, Departamentul de Lb. Germana. Am aproximativ 5 ani de experienta ca voluntar in diverse ONGuri din Romania, cu ajutorul carora am reusit sa contribui la implementarea mai multor programe pentru dezvoltarea tinerilor. De 3 luni de zile lucrez pentru proiectul Mentorship for Success al GRSPSociety. Proiectul este de un real folos in momentul de fata pentru tinerii din tara, care vor sa descopere ceva mai mult decat Romania, sa adune idei, pe care sa le aduca mai apoi aici si sa contribuie astfel la schimbare.

Un vis al tau despre Romania?

Desi ar putea sa para putin departe de ce se intampla acum in sistemul nostru educational, mi-ar placea ca in cativa ani sa reusim sa transformam universitatile din Romania in unele moderne, de top la nivel European si la care studenti din intreaga lume sa-si doreasca sa studieze.

———–

Interviurile RomaniaPozitiva, iunie 2011

PS: Multumim Alexandra & GRSP pentru interviu!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.