Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre curaj şi depăşirea barierelor, într-un interviu cu Raluca Popescu, autoreprezentant la Cevadespus.ro

0

RomaniaPozitiva: Cine esti? Ce te motivează în demersul Cevadespus.ro?

Raluca Popescu: Ma numesc Raluca Popescu si am 21 de ani. Sunt studenta in anul 2 la Facultatea de Vest din Timisoara si studiez Limbile Moderne Aplicate. Mai exact Engleza si Spaniola. Sunt o tanara ca toti ceilalti, care are dorinte si vise si  sper ca intr-o buna zi ele se vor indeplini. Singura diferenta intre mine si cei din jurul meu este ca folosesc un scaun cu rotile si am nevoie de mai mult ajutor in activitatile mele de zi cu zi. Dar sunt fericita ca am un aliat puternic si anume mama mea care ma sprijineste in tot ceea ce fac si ma sustine. De-a lungul anilor am avut multe experiente. Unele frumoase iar altele mai putin frumoase, insa imi place sa  cred ca toate acestea m-au facut mai puternica si mai sensibila la nevoile celor din jurul meu. Cand am auzit prima oara despre acest proiect am spus “Asta e ceea ce imi doresc sa fac!” Iar ceea ce ma motiveaza in acest demers al proiectului ‘’Ceva de spus” este faptul ca eu cred ca a sosit timpul ca persoanele cu dizabilitati (de orice tip ar fi el) din Romania sa aibe curajul necesar,  sa constientizeze societatea in care traim despre problemele cu care noi ne confruntam dar in acelasi timp sa oferim exemple positive in care sa aratam celor din jur ca SE POATE! Si de ce nu, sa inspiram pe cei din jurul nostru si sa fim un exemplu.

RomaniaPozitiva: Cum ai descrie în câteva cuvinte Cevadespus.ro?

Raluca Popescu: Daca ar fi sa descriu in cateva cuvinte “ Cevadespus.ro”, acestea ar fi: originalitate, motivatie si mult optimism. Desi suntem abia la inceput un grup de 6 persoane, dorinta noastra este sa crestem si impreuna sa putem aduce o schimbare.

RomaniaPozitiva: Cine sunt autoreprezentanţii?

Raluca Popescu: Sunt persoane cu dizabititati diferite care au inteles cat este de important sa se autoreprezinte si sa-si faca glasul auzit. Pentru ca sunt in masura si sunt cei mai potriviti sa-si spuna propriile povesti si chiar sa lupte pentru drepturile lor.

RomaniaPozitiva: Care au fost cele mai mari provocări cu care te-ai confruntat până acum?

Raluca Popescu: Am avut parte de multe provocari pana acum. De fapt, fiecare zi pentru mine este o noua provocare. Insa cele mai mari provocari au fost cele legate de mentalitatea celor din jur, incepand de la oamenii care intorc capul dupa mine pe strada, pana la cei carora le este prea lene sa parcheze masina in alta parte si aleg sa o parcheze pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilitati. Iar o alta provocare este accesibilizarea. Ani de zile, mergand pe jos pana la scoala pentru ca nu aveam o masina pe atunci, mi-am rupt rotile de la carucior din cauza gropilor. Si asa mergeam pana la scoala in 3 roti. Insa toate acestea nu m-au oprit.

RomaniaPozitiva: Un vis despre România?

Raluca Popescu: Visez la ziua cand persoanele cu dizabilitati din Romania vor putea iesi afara din casele lor, cu capul sus. Demne si fara sa se mai izbeasca de orice fel de bariere.

www.cevadespus.ro

www.facebook.com/CevaDeSpus

Interviurile RomaniaPozitiva, decembrie 2011

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.