Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De Crăciun, contribuie la protejarea și creșterea pădurilor din România!

0

Echipa de voluntari plantatori îți aduce la ușă brazi și molizi în ghiveci, direct din pepinierele românești. Magazinul de copaci este efortul voluntarilor de împădurire de a încuraja cumpărarea de brăduți vii, 100% româneşti, cu tot cu rădăcină și balot.

După acoperirea cheltuielilor, fondurle rămase vor fi folosite în activitățile „Plantăm fapte bune în România” – iniţiativa naţională de împădurire pe bază de voluntariat, a cărei misiune este creșterea și protejarea pădurilor. Inițiativa a fost demarată în 2011 și este actualmente prezentă în 12 judeţe.

„Anul trecut ne încurajam voluntarii și apropiații să cumpere brazi în ghiveci şi astfel să contribuie la protejarea pădurilor de conifere. Anul acesta am trecut la fapte: oferim o soluție românească și responsabilă, iar cu o parte din fonduri ne continuăm acțiunile de împădurire începute acum 3 ani„ a declarat Liana Buzea, fondatorul Magazinului de copaci și al inițiativei „Plantăm fapte bune în România”.

Logo_MDCBrăduțul în ghiveci de la Magazinul de copaci poate fi atât un cadou unic, cu o semnificație socială și de protecție a mediului, cât și o faptă bună făcută alături de prieteni sau familie. Plantarea lui poate fi un alt moment plăcut, de care să ne bucurăm în grupul de prieteni sau în familie.

Brăduții provin din pepiniera publică Beizadele, situată în apropierea Ploieștiului, au fost aclimatizați la câmpie și sunt destinați locuitorilor din municipiul București și din zonele limitrofe, care doresc să facă un gest responsabil social, dar și față de mediul înconjurător, cu ocazia Crăciunului.

Brăduții pot fi comandați pe magazinul online Magazinul de copaci, până cel târziu în data de 11 decembrie, pentru a putea fi onorate comenzile la timp.

Câteva instucțiuni de îngrijire: brăduții vor fi întâi ținuți câteva zile într-o cameră răcoroasă (o magazie, un balcon închis sau un subsol luminat). Apoi vor fi aduși în casă, unde vor fi ținuți maximum 10 zile, feriți de sursele de căldură, la o temperatură ideală de 20 de grade. Ei au nevoie de 1 litru de apă o dată la cel puțin două zile. După sărbători (dar nu mai mult de 10 zile) vor fi scoși treptat din casă. Până trece înghețul, ei pot fi lăsați în camera răcoroasă în care au fost ținuți inițial. Apoi, imediat ce trece înghețul, pot fi plantați. Locul ideal de plantare este unul cu expunere nordică sau nord-estică. Al doilea loc bun este cel aflat la umbra altui copac.

Cu Magazinul de copaci, aduci emoţie şi responsabilitate Crăciunului tău!

macheta-presa_V2

Magazinul de copaci este locul din care copacii își continuă viața, după ce pleacă din pepinieră. Acesta este un proiect reprezentat legal de către Asociația EcoAssist din București. Misiunea sa este să promoveze cadourile responsabile şi să susțină „Plantăm fapte bune în România” – iniţiativa naţională de împădurire pe bază de voluntariat.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vă încurajăm să menţineţi sau să treceţi la obiceiurile verzi: cumpăraţi un brad sau molid în ghiveci românesc, pe care ulterior să-l plantați, de pe www.magazinuldecopaci.ro.

Cumpărâd produsele noastre, Crăciunul va fi fără impact asupra pădurilor de conifere, iar noi vom avea baza pentru acţiunile de împădurire din anul următor.

 brad in ghiveci - Copy

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.