Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De ce educatia conteaza?

1

Care este prima caracteristică a unei Românii pozitive? Pentru unii ar putea să fie implicarea în sectorul negurvernamental, pentru alţii un gest simplu precum mersul civilizat pe stradă. Generaţiile mature ar spune mai multă politeţe. Cei mai tineri s-ar rezuma la mai multă siguranţă pentru ceea ce le poate oferi România de mâine. Factorii de decizie ar putea miza pe politici publice în general.

GRSPSociety (Societatea Globală a Studenţilor şi Tinerilor Profesionişti Români) crede că într-o Românie pozitivă educaţia ar trebui să le înglobeze pe toate. O societate fără un sistem educaţional modern, care să răspundă la nevoile pieţei şi care să pregătească absolvenţi capabili să se adapteze cerinţelor economice şi sociale, porneşte la drum cu un handicap. Pe de o parte, sistemul educaţional scoate pe bandă rulantă absolvenţi nepregătiţi pentru ceea ce angajatorii îşi doresc, iar pe de altă parte este caracterizat de fenomenul de brain drain.

Prin conferinţa Proiect România 2020: De ce educaţia contează (Bucureşti, 26-28 noiembrie 2010), GRSPSociety doreşte să identifice modalităţi comune de creştere a competitivităţii absolvenţilor români din mediul universitar atât în ţară, cât şi în străinătate.

Invitaţi precum Tincuţa Baltag (Fundaţia Dinu Patriciu), Marian Staş (Fundaţia CODECS pentru Leadership), Adriana Radu (HR Manager Henkel România), Liviu Matei (Vicepreşedinte Universitatea Central Europeană din Budapesta), Indrei Raţiu (Pilkington Ratiu Business School) vor dezbate pe 26 noiembrie 2010 asupra soluţiilor comune pe care sectorul privat, non-profit şi guvernamental trebuie să le implementeze pentru promovarea valorilor în educaţie.

Poţi aplica la eveniment până pe 5 noiembrie 2010! Pentru detalii, accesează http://www.grspsociety.org/bucharest2010.

Evenimentul este susţinut de Fundaţia Dinu Patriciu şi Departamentul pentru Relaţii cu Românii de Pretutindeni şi de partenerii media: Adevărul, Radio România Internaţional, Radio România Actualităţi, România Pozitivă, Comunicatedepresa.ro, Strada32, Ropot, PRwave, PR România, CSR România, Şcoala de valori, Metropotam şi Revista Evenimente.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Conferinta Educatia Conteaza de la GRSP | Lume Buna

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.