Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dar din dar se face – Eveniment de strângere de fonduri pentru comunitățile mici din sudul României

0

Pe 22 mai, de la 19.00 la The HUB Bucharest (Str. Halelor, nr. 5), Fundația PACT te invită la cea de-a doua ediţie, Dar din dar se face, un eveniment unde oameni faini, care doresc să facă un dar se adună şi împreună, fac o  diferență pentru comunitățile mici din sudul țării.

Fie că este vorba de săparea unei fântâni sau construirea unui centru cultural, realizarea unui drum sau repunerea unui muzeu în circuitul turistic, prin programul PACT pentru COMUNITATE, Fundația PACT sprijină oameni cu inițiativă din zonele rurale și mic-urbane din sudul României să rezolve prin proiecte și activități probleme cu care comunitatea lor se confruntă.

Pentru a-i putea susține în continuare, strângem fonduri din surse private. Licitația Dar din dar se face este o astfel de ocazie.  Prieteni apropiați ai fundației, oameni care doresc să dăruiască au făcut posibilă lista cu darurile de mai jos. Oricine îşi poate aduce prietenii și licita împreună sau poate pleca acasă cu un obiect sau serviciu numai pentru sine, iar banii din licitație/vânzare merg către inițiative din comunitate: de la activități pentru tinerii și copiii din comunitate până la renovarea unor centre culturale sau dezvoltarea unei afaceri care să ofere noi locuri de muncă în comunitate.

Invitatie_Dar din dar se face_22 mai

Daruri licitate/vândute

 • Tur cu bicicleta prin satele din jurul Bucureștiului cu Cycling Romania – www.cyclingromania.ro;
 • Sesiune de consultanță cu Irina Markovits, consultant de imagine – www.imagematters.ro;
 • Atelier de barista de la Coftale;
 • Brunch în patru la Simbio – www.simbiocafe.ro;
 • Brățară și cercei de la The Awesome Project – www.the-awesome-project.tumblr.com;
 • Kids Creative Dance pentru copii cu Alina Petrișan;
 • Set colier și cercei de la Eneada;
 • O sesiune de mentorat vocațional cu Dragoș Nicolaescu, Chief Executive Officer Visionary Business Consultants;
 • Două bilete la un meci de rugby, iar Bogdan Theodor Olteanu (Managing Partner Borțun Olteanu) te introduce în lumea rugby-ului www.bortunolteanu.ro
 • Coș cu bunătăți de la Camera din față;
 • Legume proaspete de la Coșul de legume – www.cosuldelegume.ro;
 • Curs de scriere creativă cu Revista de Povestiri – www.revistadepovestiri.ro.
 • Lut de Vădastra de la Corabia modelat de meșterul olar Ionel Cococi.
 • Sesiune de consultanță pe comunicare cu Mircea Criveanu, Managing Partner Orașul meu.

 

Oamenii cu care lucrăm noi în comunităţi dezavantajate au nevoie doar de un impuls, de încredere şi susţinere. Noi le oferim training, consultanță, facilitare, dar și o mică finanţare pentru a începe procesul de schimbare în comunitate:

 • Cu 350 RON de la 10 persoane, putem să strângem suma totală pentru un nou proiect într-unul din satele din sud – 1500 dolari. Poate să fie un teren de joacă sau cursuri de recalificare pentru adulții din comunitate, dar mai mult decât atât ei câştigă puterea de a crede în forțele proprii.
 • 200 RON de la 20 de persoane înseamnă o suma rotundă și frumoasă cu care un alt antreprenor de la sat își poate lansa o afacere socială precum Rodica din Bârca care a deschis anul aceasta croitoria din localitate, prin care a creat două noi locuri de muncă.

 

Iar cei pe care nu-i încântă niciuna dintre variante, doar cu donația de 50 RON pentru intrarea la eveniment, pot să le dea speranță și energie. De la 80 oameni, suma înseamnă că o nouă comunitate poate realiza un proiect: poate un atelier de olărit pentru membrii comunității sau un traseu turistic pentru promovarea tradițiilor și valorilor locale.

Gazdele evenimentului sunt prietenii noștri Mircea Criveanu, Managing Partner Orașul Meu și Dragoș Nicolaescu, Chief Executive Officer Visionary Business Consultants.

 

Pe scurt:

 • Pe 22 mai, ne vedem la The HUB Bucharest (Str. Halelor, nr. 5) la a doua ediție Dar din dar se face. Evenimentul durează până la 21.30.

 • Intrarea la eveniment se face pe bază de donație: 50 RON.

 • Dacă decizi să ne susții, plata donației în urma licitației/vânzării se poate face pe loc sau ulterior prin semnarea unui angajament de donație.

 

Nu am fi putut organiza Dar din dar se face fără sprijinul partenerilor: The HUB Bucharest, Computaris, Class IT Outsourcing, Mirus Advisory Services, Rentrop & Straton și al partenerilor media: România Pozitivă, Inspire Business, Business24, Ziare.com, Eurodesk, Orașul meu, CSR Media, Gala Societății Civile, Cooperativa Urbană, Metropotam, The Institute.

 

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.