Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Curs de istoria muzicii: Blues, jazz, tango, pop & rock

0

Cum îți sună 31 Iulie? Sper că tare bine și clar, pentru că atunci începe cursul de Istoria Muzicii: Blues, jazz, tango, pop & rock, cu omul de radio și muzicologul Radu Mihalache pe post de frontman.

Curs de istoria muzicii

Beatles, Madonna, Jimmi Hendrix sau Rolling Stones sunt doar câteva dintre numele mari care au marcat istoria muzicii ultimelor decenii. Până să ajungă marcă de parfum, bomboane sau revistă, muzica lor a însumat milioane de discuri cumpărate, zeci sau sute de mii de oameni prezenți la concerte.

Poveștile istoriei muzicii se asculta pe strada Popa Soare nr. 40, la Fundația Calea Victoriei, pe ritmuri de blues, jazz, tango, pop sau rock în 5 seri consecutive:

1. Începuturi neclare – sec. XIX – Tin Pan Alley. Romanţele din Rusia. Primele metode de a înregistra materialul sonor.

2. Blues şi Jazz – Muzică plecată din nevoie şi mizerie: cum negro spiritual, cadrilul european şi ritmurile africane şi-au dat mâna pentru a revoluţiona industria muzicală

3. Tango – De la singurătatea muncitorilor de la Rio de Plata şi până la fineţea poeţilor de la Buenos Aires

4. Pop – Partea luminoasă a muzicii maselor. De la Beatles la Lady Gaga, vedem partea de mare succes a lucrurilor

5. Rock – The Dark Side. Beatles au fost băieţii buni ai muzicii, e timpul să-i descoperim şi pe cei răi. De la Rolling Stones la Rammstein.

Cursul se desfășoară de Luni până Vineri, 31 iulie – 4 august, de la ora 19:00
Are loc la sediul Fundaţiei Calea Victoriei: Str. Popa Soare nr. 40, et. 1, Bucureşti

Taxa de participare pentru toate cele 5 ședințe este de 275 de lei, iar înscrierile se fac pe: contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.