Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cel mai mare maraton de limonadă din România! Pentru copiii bolnavi de cancer…

0

Vedetele şi scriitorii de la Gaudeamus vor participa la cel mai mare maraton de limonadă din România

1 tonă de lămâi vor fi stoarse pe durata celor 4 zile ale Târgului de Carte Gaudeamus. Banii obţinuţi din vânzarea limonadei vor fi donaţi pentru a le face viaţa mai uşoară copiilor bolnavi de cancer de la Marie Curie

Scriitori români şi străini care îşi lansează volume la Gaudeamus şi vedete din showbizul autohton vor susţine cauza copiilor bolnavi de cancer de la Spitalul Marie Curie, participând vineri (22 noiembrie) şi sâmbătă (23 noiembrie) la cel mai mare maraton de limonadă din România. Aceştia vor stoarce lămâi la Târgul de Carte Gaudeamus alături de echipa Asociației BENEVA, condusă de Iulian Văcărean, tânărul de 32 ani, care, de mai bine de 4 ani, vinde limonadă pentru a le oferi copiilor bolnavi de cancer lucruri care să le facă viaţa mai uşoară: aparatură medicală, hrană şi mici bucurii. Iulian va fi prezent pe toată perioada târgului la standul Limonada lui Iulian, unde va aduna susţinători pentru a reuşi să stoarcă peste 1 tonă de lămâi, oferind astfel, la final de an, un cadou mare copiilor bolnavi.

iulian vacareanVedetele care vor fi prezente vineri, începând cu ora 13.00, la standul Limonada lui Iulian sunt Andreea Marin şi echipa ei de la emisiunea „Preţuieşte Viaţa“, Anda Adam, Cristina Cioran, Bianca Ioniţă, Carmen Negoiţă, Florentina Opriş şi designerul Mihaela Drafta. Sâmbătă va fi ziua destinată scriitorilor care vor stoarce lămâi împreună cu echipa lui Iulian. Grigore Cartianu, Cezar Paul Bădescu, Dan C Mihailescu, Aurora Liiceanu, Marius Chivu, Bogdan Costin, Radu Paraschivescu, Diana Ursachi, Paula Sacui şi autoarea norvegiană Kjersti Annesdatter Skomsvold sunt doar câţiva dintre cei care aduc zi de zi societăţii ceva valoros prin cărţile lor şi care, sâmbătă, 23 noiembrie, începând cu ora 14.00, se vor alătura cauzei lui Iulian.

„Sunt fericit că am reuşit în acest an să adun împreună atâţia oameni importanţi, gata să dăruiască puţin din timpul lor copiilor bolnavi de cancer. Copiii au darul de a uni familii şi de a reuni oamenii mari în realizarea unor lucruri mari. Cu banii pe care îi vom strange din limonada obţinută dintr-o cantitate aşa de mare de lămâi sperăm că le vom face micuţilor o bucurie mare, aşa cum ei ne umplu zi de zi viaţa cu zâmbete. Banii vor fi destinaţi cumpărării de catetere şi dotării secţiei cu aparatură medicală, dar vor merge şi către cadouri pentru cei mici“, a afirmat Iulian Văcărean.

 

Cele 1.000 de kilograme de lămâi care vor fi stoarse şi oferite vizitatorilor de la Gaudeamus sub formă de limonadă au fost donate de Reţeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

Tot în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, vizitatorii care vor face cumpărături de o anumită sumă de la editurile Nemira şi All vor primi un voucher pentru o limonadă de la standul Limonada lui Iulian. La finalul târgului, toate voucherele oferite vor fi transformate în cărţi donate celor mici din Secţia de Oncologie Pediatrică de la Marie Curie.

De asemenea, utilizatorii de Facebook pot susţine cauza lui Iulian Văcărean accesând linkul https://www.facebook.com/limonada.lui.iulian şi împărtăşind cu ceilalţi povestea lui.

photo

 

Despre Iulian Văcărean

De mai bine de 3 ani, Iulian vinde limonadă în cadrul unor evenimente diverse, culturale sau sociale, precum Street Delivery, Femei pe Mătăsari şi Gaudeamus. Tot banii obţinuti din vânzarea limonadei sunt folosiţi pentru dotarea secţiei de Oncologie Pediatrică din cadrul Spitalului Marie Curie. Astfel, de-a lungul timpului Iulian a strâns zeci de mii de euro din vânzarea Limonadei caritabile făcându-le copiilor bolnavi viaţa un pic mai uşoară.

Din nefericire, poveste copiilor bolnavi cu care intră în contact zi de zi a avut un ecou şi în viaţa lui personală: mama lui s-a stins din viaţă din cauza unei forme nemiloase de cancer în urmă cu câţiva ani, având ca ultimă dorinţă ca volumul ei de poezii să fie publicat. Prezenta lui Iulian la Gaudeamus nu este întâmplătoare, iar cele două motive sunt clare: să stoarcă un număr impresionant de lămâi pentru a reuşi să susţină mai departe cauza micuţilor bolnavi, dar şi lansarea volumul de poezii al mamei sale.

Susţine şi tu maratonul de limonadă!

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.